Grote belangstelling voor handelsmissie uit Jamaica in Suriname

Een handelsmissie uit Jamaica, bestaande uit een overheidsdelegatie en meer dan dertig ondernemers, bezocht Suriname van 15 tot 17 mei 2024. De missie was gericht op het versterken van de handelsbetrekkingen tussen beide landen. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Jamaica Promotions Corporation (JAMPRO) organiseerden diverse activiteiten om dit doel te bereiken.

Gedurende de missie werden op 16 en 17 mei meer dan honderd Business to Business (B2B) ontmoetingen gefaciliteerd. Jamaicaanse bedrijven uit uiteenlopende sectoren, zoals voedsel- en non-foodproductie, technologie en zakelijke dienstverlening, namen deel aan deze sessies. Dit bood zowel Jamaicaanse als Surinaamse bedrijven de mogelijkheid om elkaar te leren kennen, nieuwe zakelijke connecties te maken en langdurige samenwerkingen aan te gaan.

Versterkte samenwerking benadrukt

Minister Aubyn Hill van Industrie, Investeringen en Handel uit Jamaica benadrukte tijdens de openingsbijeenkomst op 15 mei het belang van een nauwere samenwerking tussen Suriname en Jamaica. Hij gaf aan dat de tijd rijp is voor intensievere samenwerking, met een focus op handel, waarbij de fysieke connecties via lucht en water tussen de twee naties cruciaal zijn.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en International Cooperation, benadrukte dat beide landen de potentie van de Caribische Gemeenschap (CARICOM) optimaal kunnen benutten. Hij wees erop dat samenwerking niet alleen binnen de regio, maar ook daarbuiten van groot belang is voor het promoten van Caribische producten.

Informatieve sessies en ontvangst

Op 16 mei kregen de Jamaicaanse bedrijven van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie uitgebreide informatie over het ondernemingsklimaat in Suriname. Deze sessies waren cruciaal om de bedrijven een beter inzicht te geven in de lokale markt en kansen.

Namens de VSB heette voorzitter Rekha Bissumbhar de bedrijven welkom en nam deel aan een vragenronde, waarin de Jamaicaanse bedrijven vooral geïnteresseerd waren in de details van het ondernemen in Suriname. De ontmoeting bood een vruchtbare basis voor toekomstige samenwerkingen en het uitbreiden van zakelijke netwerken.

Positieve vooruitzichten

De handelsmissie werd als zeer succesvol beschouwd, met veelbelovende vooruitzichten voor verdere samenwerking tussen Surinaamse en Jamaicaanse bedrijven. De intensieve ontmoetingen en uitwisselingen onderstreepten het wederzijdse belang van sterke handelsbetrekkingen en de gezamenlijke ambitie om de economische banden te versterken. De handelsmissie markeerde een belangrijke stap in de richting van versterkte economische samenwerking tussen Suriname en Jamaica, met de hoop op nog meer gezamenlijke initiatieven in de toekomst.

More
articles