Bee: ‘Stroomvoorziening blijft gegarandeerd’

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), heeft gisteren tegenover ABC Online Nieuws gezegd, dat de Ogane Werknemers Organisatie Suriname (OWOS), de vakbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft gegarandeerd, dat de stroomvoorziening in het land niet in gevaar komt. Bee  zei dat de petitie die door de vakbond is ingediend, intern besproken zal worden en dat er gekeken zal worden welke stappen richting de regering ondernomen kunnen worden.

Volgens Bee zijn er in de petitie twee belangrijke zaken aangehaald. Ten eerste wenst de OWOS naar de onderhandelingstafel te gaan. Ten tweede krijgt de samenleving de garantie, dat er geen reden is te twijfelen aan een constante stroomvoorziening. “Dat is een goede garantie, want mensen zijn huiverig wat dat betreft”, aldus Bee.

Hij complimenteerde de bond dat hij de weg naar de volksvertegenwoordiging heeft bewandeld en noemde het verstandig, dat de OWOS naar de onderhandelingstafel wil. Bee verklaarde in contact te zullen treden met de regering om te bespreken, hoe zij deze zaak zal aanpakken. Bee benadrukte dat de OWOS haar pijnpunten tijdens de onderhandelingen met de regering naar voren moet brengen. “De OWOS heeft een wensenpakket, dus ik denk dat de regering zal kijken, wat ingewilligd kan worden en wat niet. Wij zullen alles in het werk stellen, zodat zij een plek krijgt aan de onderhandelingstafel”, aldus Bee. Hij voegde eraan toe dat de regering deze zaak dient op te lossen en niet naar een kookpunt moet laten brengen.

Gisteren diende de delegatie van OWOS een petitie in bij het parlement. In deze petitie wordt aandacht gevraagd voor de probleem van het personeel. Het terugdraaien van het ontslag van bondsvoorzitter Marciano Hellings is eveneens opgenomen in de petitie, maar de focus ligt voornamelijk op de rechtspositie van de medewerkers van EBS. De bedoeling was dat de OWOS gisteren gesprekken zou voeren met de clusterministers.

More
articles