Carla Boëtius-Geldorp wint Communicatie Award 2022

Het Centrum voor Communicatie en Public Relations (CCPR), heeft in de Ballroom van Hotel Torarica, de communicatie awards voor 2022 uitgereikt. Dit jaar zijn er communicatie awards uitgereikt in de volgende categorieën: de beste TV-commercial, de National Achievement Award en de Communicatieman of -vrouw 2022. Onder luid gejuich heeft Carla Boëtius-Geldorp, haar Communicatie Award 2022 in ontvangst mogen nemen. Door de organisatie is zij uitgeroepen tot Communicatievrouw 2022. De overige genomineerden in deze categorie waren: Simone Verwey, Clayton van Vliet en Earl Frijmersum. De beste TV-commercial is gewonnen door Kuldipsingh met de Makita promodeal. De National Achievement Award is uitgereikt aan Dean Gorré voor zijn dienstbaarheid en onbaatzuchtigheid om twee scholen te bouwen in het district Sipaliwini.

De communicatie awards zijn voor de vijfde keer uitgereikt en de jury beoordeelt anoniem de inzendingen voor een eindbeslissing. “Dit jaar was een enorme uitdaging, vanwege de vele inzendingen, veelzijdigheid en de optimalisatie van de kwaliteit in de sector”, zei CCPR-voorzitter Angela van der Kooye. De criteria voor de awards zijn vooraf vastgesteld. Op basis van aantoonbare resultaten, innovatie, creativiteit, beroepsethiek, inspirerend gehalte en de individuele bijdrage. Het inzenden van een motivatie en aantoonbare resultaten zijn noodzakelijk voor het toewijzen van een genomineerde. Hoofdsponsor Datasur zal dit event voor de komende periode blijven ondersteunen. Het stimuleren van de communicatiesector is noodzakelijk voor meer groei en ontwikkeling. Ook is het van belang de standaarden in de sector te het formaliseren.

Vooraf aan de uitreiking van de communicatie awards 2022, heeft het Nationaal Overheidscommunicatie Seminar plaatsgevonden.

Minister Bronto Somohadjo van het ministerie van Binnenlandse Zaken, opende het geheel en zei dat het belangrijk is, dat burgers goed worden geïnformeerd door de overheid en dat het onderling contact hierbij centraal staat. Het thema voor het seminar luidde: ‘Overheidscommunicatie en Good Governance’. De indicatoren van de Good Governance index kunnen als leidraad fungeren voor het inrichten van de processen voor een goed bestuur van Suriname; en een integraal plan voor overheidscommunicatie vraagt om meer afstemming met de stakeholders en burgers. Een nationale visie kan hieraan bijdragen en ervoor zorgen, dat alle Surinamers werken aan de doelen van ons land en actiever meewerken aan de totstandkoming van processen bij de overheid. Een gemeenschappelijk vertrekpunt voor alle Surinamers blijkt noodzakelijk om het gevoel voor democratie en betrokkenheid te verhogen. Burgerparticipatie betekent meer dan alleen stemmen, en vraagt om een structurele bijdrage in de directe leefomgeving.

Chiquita Resomardono zorgde voor een aangename sfeer tijdens het event door het geheel luchtig bij elkaar te praten. In mei 2023 zal overheidscommunicatie een belangrijk onderdeel zijn van het groot communicatiecongres, dat tweejaarlijks plaatsvindt. Er zullen masterclasses, worskshops en trainingen op het gebied van overheidscommunicatie voor vakprofessionals en geïnteresseerden worden gegeven. Tijdens het Nationaal Overheids-communicatie Seminar zijn er masterclasses verzorgd door Shanylla Santokhi, als Business, ICT & Communicatie professonal. Zij verzorgde de masterclass Crisiscommunicatie bij de overheid.

Angela van der Kooye, overheidscommunicatie professional tevens voorzitter van CCPR, verzorgde de masterclass Overheidscommunicatie en Good Governance. De interactieve workshop Etiquette, verzorgd door Tino Lew, zorgde voor voldoende input voor de totstandkoming van etiquetteregels in Suriname.

Het CCPR zal de aangedragen etiquetteregels verwerken als voorbereidend materiaal voor nationale leefetiquettes in Suriname. Gedragsregels over de omgang met elkaar. Groeten bij binnenkomst en respect hebben voor elkaar, zijn enkele voorbeelden van de aangedragen leefregels. Deze zullen worden aangeboden aan een vaste commissie van het parlement. De Kimmoo Taekwondo Academy zorgde voor een wervelende show en het geheel is in stijl afgesloten in aanwezigheid van Miss Tropical Beauties Suriname, Iraisa Belfor en Topmodel of Universe, Tanicha Narain.

More
articles