‘Alle aanbestedingen zijn verplicht ingeleverd te worden op twee plekken’

Riad Nurmohamed minister van Openbare Werken (OW), heeft in het programma ABC aktueel gesteld, dat bij de start van het project met betrekking tot de bouw van de brug over de Corantijnrivier, Suriname en Guyana het besluit hebben genomen een transactieprocedure, in werking te stellen.

Nurmohamed verklaarde dat voor wat de inschrijvingen van de bedrijven betreft, die de brug willen bouwen, het niet waar is dat de inschrijvingen via Guyana  verlopen of zijn verlopen. “Mensen moeten geen valse informatie verspreiden”, aldus Nurmohamed.

Nurmohamed zei dat al twee jaar het ministerie alles heeft gecoördineerd vanuit Suriname. “Er zijn afspraken gemaakt, dat alle aanbestedingen verplicht ingeleverd moeten worden op twee plekken, in Suriname en Guyana”, aldus Nurmohamed. “Dat is de voorwaarde, dat doen we bij internationale aanbestedingen ook in Suriname, en dat heb ik ook met Guyana gedaan, daar is men verplicht ook in te dienen, omdat wij dit project gezamenlijk gaan doen. Dat is de hoofdvoorwaarde voor mij, als je niet samenwerkt ga je nooit een brug kunnen bouwen, dat moet duidelijk zijn”, aldus Nurmohamed.

Volgens Nurmohamed is er geen enkel rede waarom mensen verkeerde, of onjuiste informatie verstrekken. “Want dat is wel wat ik heb gezegd en dat gebeurt opzettelijk”, benadrukte Nurmohamed.  “En ik wil een waarschuwing geven aan de mensen die opzettelijk verkeerde informatie verstrekken, vooral politici”, aldus Nurmohamed. “Mensen kunnen me gerust een whattsappbericht sturen, en vragen wat de informatie is. Dat doen ze niet, maar verspreiden wel valse informatie, en ik heb gezegd wie vanaf nu valse informatie verstrekt, ga ik voor de rechter brengen”, benadrukte Nurmohamed.

Nurmohamed benadrukte dat alles onder zijn bewind als minister openbaar is. “Dat betekent dat de informatie de volgende dag beschikbaar is, mensen mogen zelf komen om onze aanbestedingen in te zien, zijn allemaal openbaar”, aldus Nurmohamed.

More
articles