Bruggen rehabiliteren geldt voor alle districten

Raid Nurmohamed, de minister van Openbare Werken (OW), heeft verklaard dat de overheid, met beperkte middelen bruggen zo duurzaam mogelijk zal maken. Wat ontwateringsprojecten betreft vraagt de bewindsman geduld aan de gemeenschap.

Nurmohamed verklaarde, dat er besloten is, om met beperkte middelen te werken. “Maar het is altijd moeilijk te beslissen welke bruggen je in hout gaat rehabiliteren, want dan heb je over een jaar misschien het zelfde probleem weer, en welke brug langer duurzaam blijft”, zei Nurmohamed.

Hij stelde, dat het ministerie zoveel mogelijk bruggen duurzaam probeert te maken, vooral als het gaat om kinderen of ouderen die moeten lopen over bruggen die een korte overspanning hebben. “Er zijn al een paar bruggen vernieuwd, waarbij houten bruggen in beton oeververbinding zijn omgezet”, aldus Nurmohamed. “Het besluit is van mezelf gekomen, dat we alleen duurzaam bezig zullen zijn, dat betekent we gaan eerst de pompgemalen duurzaam rehabiliteren. Op dit moment zijn we bezig met heel wat vernieuwingen die 10 tot 15 jaren niet zijn gedaan”, zei Nurmohamed. Hij vertelde, dat hij het zonde vindt bouten te gaan vervangen aan bruggen, terwijl bijna alles al is versleten. Nurmohamed benadrukte, dat het traject van het vernieuwen van bruggen, voor alle districten geldt. Nurmohamed verklaarde, dat in Nickerie het traject al is ingezet, en het commissariaat na alle hevige regenbuien, niet meer onder water is geslopen. “Dankzij duurzaam”, aldus Nurmohamed.

Volgens de bewindsman zijn steigers complexe zaken, omdat een steiger al 20 miljoen SRD kost. “Daarom ben ik bij de steigers helaas genoodzaakt om op de traditionele manier door te gaan, en proberen of we het semi kunnen doen, horizontaal duurzaam, en het gedeelte in de rivier, traditioneel of duurzaam”, aldus Nurmohamed. Hij benadrukte, dat hij binnenkort zal starten met een nieuw pakket aan initiatieven, wat bruggen betreft, en steigers. Nurmohamed vertelde, dat wat ontwatering betreft, iedereen een beetje geduld moet betrachten.

More
articles