Regering doet aan kiezersbedrog

De regering zal vandaag achttien nieuwe districtscommissarissen (dc’s) benoemen. De redactie heeft vernomen dat behalve Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost, alle dc’s die aangesteld zijn door het vorige regiem, vervangen worden. Abop-parlementariër Edward Belfort zegt in gesprek met De West, dat wat de regering doet, kiezersbedrog is. “De kiezers hebben Bouterse en al zijn mensen afgewezen en de coalitiepartij zit diezelfde mensen te accommoderen. Dit is geen gezonde situatie”, stelt Belfort.

De parlementariër geeft aan dat hij vanaf het begin heeft gewaarschuwd voor deze personen die jarenlang achter het beleid van de NDP hebben gestaan, maar dat de huidige regering nu rustig doorgaat deze personen te faciliteren. “Dit heeft niets te maken met de wil van het volk. Waarom zijn de kiezers dan naar de stembus gegaan? Het is kiezersbedrog, omdat je eerst had gezegd dat je niet met ze zou werken, maar nu ga je ze wel accommoderen”, zegt Belfort.

Het gaat volgens Belfort niet alleen om Nerkust, maar ook om andere mensen die geaccommodeerd worden, terwijl ze het beleid van de vorige regering hebben ondersteund. ‘’Daar schuilt precies het gevaar. Deze mensen zullen het beleid van Bouterse voortzetten’’, zegt Belfort. Hij geeft aan dat hij niet weet waarom de regering een dergelijk besluit heeft genomen, maar dat zij het zal merken als zij zo doorgaat.

Asiskoemar Gajadin van de VHP wil in dit stadium nog geen uitspraken doen over het besluit van de regering. Hij zegt dat hij wel weet dat de dc’s vervangen zouden worden en dat er een verdeling was, maar dat er geen afstemming meer is geweest. Hij wenst daarom even te wachten alvorens hij zich uitspreekt over deze kwestie.

More
articles