May 20, 2020


Ambtenaren Belastingkantoor in beraad


May 20, 2020

Na maanden aan de bel te hebben getrokken, hebben de ambtenaren van het Centraal belastingkantoor, vanaf gisteren het werk neergelegd. Dit is onder andere wegens de bevorderingen van de personeel gratificatiebetalingen en het proces om uit het Functie Informatie Systeem van de Overheid (FISO) te stappen. Volgens waarnemend bondsvoorzitter, Hardy Plet, komt de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad niet met concrete afspraken, wat er allemaal gedaan zal worden voor hen. Plet zegt, dat het werk niet hervat zal worden, totdat de minister ze uitnodigt voor een gesprek, om duidelijke afspraken te maken. “Als na het onderhoud er geen oplossing komt, zijn wij wel bereid om met een plan-B te komen. Volgens de bondsvoorzitter wordt het personeel niet als prioriteit genomen, gezien de verkiezingen naderen. Ondanks de huidige situatie, verwacht Plet een spoedig gesprek met de minister, zodat het werk hervat wordt.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249