‘Voor de zoveelste keer zand in de ogen gestrooid door regering’

De situatie in ons land is momenteel dusdanig verergerd, en is dit volgens de regering het gevolg van het coronavirus. Velen geven daarentegen aan, dat Covid-19 nimmer de oorzaak is geweest van de ontstane crisis, maar is veroorzaakt door het wanbeleid van de regering. Volgens de VHP’er en DNA-kandidaat Cedric van Samson, probeert deze regering zand in de ogen van het volk te strooien. Van Samson zegt, dat de regering het coronavirus misbruikt als oorzaak van de huidige crisis. Ook bevestigt hij dat we door het financieel wanbeleid en corruptie van de regering Bouterse, verder in de crisis zijn gedompeld.

“Men probeert het volk voor de zoveelste keer zand in de ogen te strooien, door nu het coronavirus alleen als oorzaak van de crisis aan te duiden”, aldus Van Samson in het programma ABC-actueel. Ook zegt Van Samson, dat de nieuwe valutawet niet de gewenste werking heeft zoals in DNA uitgelegd is. “Als het zo logisch was, dat je slechts met een wet, de koers omlaag kan brengen, waarom heeft die wet de koers niet teruggebracht naar 1 op 1? Als dat mogelijk was toen Bouterse het land overnam, waarom heb je het niet gelijk teruggebracht? Volgens de wet zou er maar 1 koers gehanteerd worden, de Centrale Bank koers, maar er worden nog steeds meerdere koersen gehanteerd voor de euro en de dollar. Hoe zullen ondernemers doen, moeten ze vreemde valuta op de ‘zwarte markt’ zien te vinden?” Aldus van Samson.

Van Samson zegt dat economen reeds eerder hadden aangegeven, dat de koers niet met een wet omlaag gebracht kan worden. Ook geeft hij aan, de werking van de wet nog niet te hebben gezien. “De prijzen in de winkel gaan niet omlaag, en de handelaren kunnen ook niet verkopen tegen een koers waarbij zij geen winst maken. Dit is een dood geboren baby, die men probeert te reanimeren! Het werkt niet! Al die mensen die de wet probeerden te verdedigen, zitten nu met de mond vol tanden. Want de prijzen stijgen juist meer, wat men ook probeert, er is geen logische grondslag hieraan”, stelt Van Samson.

Volgens Van Samson is dit een truc geweest om zo de ‘kleine man’ achter zich te krijgen. “Iedereen die in dit land praat over het behouden van de economische regels, om devaluatie te voorkomen, was het duidelijk te merken dat niemand aan ‘mofina wan’ dacht. Wanneer de banken het beeld schetsen, over wat de gevolgen zullen zijn, zie dan ook dat ze niet aan de ‘mofina wan’ denken. Als men zegt dat men het doet voor de ‘mofina wan’, dan heeft men ze niet geholpen. Want ze kopen nog steeds de producten tegen diezelfde prijzen en duurder zelfs. Wie is dan hiermee geholpen?” vraagt van Samson zich af. 

More
articles