Aandelenemissie DSB groot succes

De door De Surinaamsche Bank (DSB, de Bank) recent gehouden aandelenemissie waarbij 27.625.000 nieuwe aandelen zijn aangeboden tegen een uitgifteprijs van SRD 8 per aandeel, was een groot succes. De emissie was voor bijna 20 procent overschreven.

Met deze emissie beoogde de Bank 221 miljoen SRD aan nieuw kapitaal binnen te halen ter versterking van het eigen vermogen en daarmee verbetering van de solvabiliteitsratio.

De Bank is zeer verheugd dat er ruime belangstelling is getoond door zowel nieuwe als bestaande aandeelhouders. De toewijzing vond conform de prospectus, vrijdag 23 november, plaats.

Ondanks het feit dat de grootaandeelhouder Assuria N.V. de emissie deels had gegarandeerd, was de belangstelling dusdanig groot dat geen gebruik gemaakt hoefde te worden van deze garantie. Na de emissie zullen Assuria, Self Reliance, Fatum en de Hakrinbank, elk een belang van ongeveer 17,5 procent in DSB bezitten.

De Bank heeft met deze succesvolle emissie een aanzienlijke verbetering van haar kapitaalspositie kunnen realiseren.

DSB spreekt haar dankt uit aan Assuria voor het garanderen van het succes van de emissie en de Surinaamse samenleving voor het in haar gestelde vertrouwen.

More
articles