October 6, 2018


Fernandes Autohandel lanceert VW Amarok V6


October 6, 2018

Fernandes Autohandel heeft gisteravond in de hangar van Pegasus Air Services aan de Doekhieweg Oost, de VW Amarok V6 gelanceerd. De motor heeft 224 pk en een trekkracht van 550 newtonmeter. Met deze motor onderscheidt de Amarok zich van het pick up segment. “Een echte game changer”, haalde de directeur van Fernandes Autohandel, Maurice Brahim, gisteravond aan. De VW Amarok heeft een facelift ondergaan; er zijn varianten toegevoegd aan het portfolio, zoals de VW Canyon en de zeer populaire Dark Label. Maar het belangrijkste is de nieuwe motor. Naast de 2 liter 140 pk met enkele turbo, de 2 liter 180 pk met dubbele turbo, is er nu de 3 liter V6 met 224 pk. Brahim haalde aan dat ruim vier jaar terug, op 11 juli 2014, Fernandes Autohandel het merk Volkswagen (VW) commercial vehicles en de VW Amarok heeft geïntroduceerd op het terrein van Haukes. “Het lijkt alsof het gisteren nog heeft plaatsgevonden, echter is er in die vier jaren veel gebeurd. Het internationale succes van de VW Amarok is overgewaaid naar Suriname”, benadrukte hij. Tot op heden zijn er iets meer dan 400 Amaroks in Suriname verkocht. Vlak nadat Volkswagen bekend had gemaakt dat het de Amarok met een V6 motor zou leveren, rinkelde de telefoon bij Fernandes Autohandel onafgebroken. “Iedereen wilde weten of we de motor ook beschikbaar zouden krijgen in Suriname. Op straat werd ik persoonlijk aangesproken. U kent het enthousiasme van het Surinaamse volk. Niemand wil wachten en iedereen wil de eerste zijn”, aldus Brahim. Er wordt volgens hem heel veel gespeculeerd binnen de Surinaamse gemeenschap, hij haalde aan dat er met de lancering van de VW Amarok V6 een einde is gekomen aan alle speculaties. Aan het eind konden de genodigden een proefrit krijgen in de nieuwe Amarok V6. Wie een Amarok V6 voor het einde van 2018 koopt, krijgt een gratis helikopter stadsrit van Fernandes Autohandel welke uitgevoerd zal worden door Pegasus Air sevices. door Richelle Mac-Nack