October 2, 2018


President niet realistisch bij jaarrede


October 2, 2018

De president is volgens VHP-parlementariër Mahinder Jogi, niet realistisch geweest bij de presentatie van de jaarrede. ”Hij heeft teveel voornemens aangehaald die hij niet kan realiseren. De jaarrede is te ver buiten de realiteit”, zegt Jogi aan De West. De president heeft diverse beloftes gedaan, alleen moet de samenleving volgens Jogi niet verwachten dat deze waargemaakt kunnen worden. “Je gaat eerst een oven aanschaffen en dan brood bakken. De president begint brood te verdelen, maar heeft nog geen oven”, aldus Jogi. De president herhaalt volgens Jogi al vanaf 2010 steeds dezelfde beloftes. Jogi had verwacht dat de president met een oplossing zou komen voor bepaalde zaken, zoals de gezondheidszorg die met tal van problemen kampt, maar de president heeft geen enkele oplossingsgerichte stap aangehaald. De president sprak ook over ondernemerschap, maar volgens Jogi begrijpt hij niet in hoeveel ellende hij de mensen heeft gezet en wat zij moeten doorstaan. ”Zelfs de assembleevoorzitter vond dat de begroting anders moest.” De jaarrede loopt volgens PL-parlementariër William Waidoe, niet parallel met het ontwikkelingsplan. “Het klonk heel mooi net als de voorgaande jaren. Het zal niet anders zijn. Echter zal het aan de uitvoering liggen.” Waidoe had graag dat de president had aangegeven binnen hoeveel tijd al die plannen uitgevoerd zullen worden. Dat is wat elke burger wil horen, dat zaken binnen een bepaalde tijd gerealiseerd zullen worden. Volgens Waidoe probeert men vast te houden aan de plannen, maar de aanpak blijft uit. De president zei herhaaldelijk: ‘‘We can do the job.’’ Maar Waidoe vraagt zich af hoe we dat gaan doen als de president niet eens een stappenplan presenteert. De parlementariër zegt dat de president heel wat problemen in het land opsomde, maar als man van het land niet voor oplossingen kan zorgen.   -door Kimberley Fräser-