Assuria verzekert baby twee weken mee

De verzekeringsmaatschappij Assurria heeft sinds de inwerkingtreding van de drie dagen regeling van de ziekenhuizen, besloten haar beleid intern te wijzigen om zodoende de verzekerden tegemoet te komen. De Coördinator Claims Administration Medical Controlling van Assuria, Krishna Tewari, zegt in gesprek met De West, dat de verzekeringsmaatschappij sinds de inwerkingtreding van de drie dagen regeling, is ingesprongen om pasgeboren baby’s twee weken mee te verzekeren met de moeder. Dit geldt alleen voor baby’s waarvan de moeders verzekerd zijn bij Assuria. Tewari wijst erop, dat de eigen verzekering van de pasgeboren baby binnen twee weken in orde zal moeten worden gemaakt bij Assuria.
De drie dagen regeling van de ziekenhuizen houdt in dat een zuigeling tot drie dagen na de geboorte mee is verzekerd op de verzekering van de moeder. Het kindje moet dan binnen die drie dagen worden aangemeld bij een verzekeringsmaatschappij. Deze maatregel was tussen verzekeringsmaatschappijen en de ziekenhuizen afgesproken. Volgens de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) bleek al in mei van dit jaar, dat deze regeling niet werkt in de praktijk.
Tewari zegt dat vaak genoeg blijkt dat de moeder niet in staat is om binnen drie dagen haar baby te verzekeren, daarom heeft Assuria besloten haar beleid intern te wijzigen.
Tewari wijst er wel op, dat het van eminent belang is dat pasgeboren baby’s zo snel als mogelijk aangemeld worden bij de verzekeringsmaatschappij, gezien de verzekering een procedure is die tijd in beslag kan nemen. Hij benadrukt dat niet alleen de moeder de melding hoeft te doen, een ander gezinslid kan dit ook doen.
Tewari geeft aan hoe het proces verloopt: indien de ouders zich aanmelden met een volledig ingevuld formulier, wordt eerst nagegaan als alle relevante informatie aanwezig zijn. De verzekering wordt onder voorbehoud van de definitieve acceptatie in orde gemaakt. Dit is om de ouders tegemoet te komen. Vervolgens vindt de medische beoordeling en definitieve acceptatie plaats. Tewari legt uit dat indien de verzekering van het kindje niet in orde is gemaakt, het ziekenhuis ook ervoor zal willen zorgen dat ze wat continuïteit heeft. “In die gevallen zullen ze de ouders dwingen de verzekering in orde te maken, of zelf in te staan voor de onkosten”, aldus Tewari.
Ook heeft Assuria een zuigelingenpakket dat is overeengekomen met de ziekenhuizen. Dit pakket zorgt ervoor dat indien de moeder langer in het ziekenhuis moet blijven, het kindje eveneens kan blijven, terwijl het de nodige zorg krijgt.

door Richelle Mac-Nack

More
articles