‘Komst president Commewijne is misleiding’

Ingrid Karta- Bink (PL)- parlementariër voor Commewijne zegt desgevraagd, dat de komst van president Desire Bouterse naar het district pure misleiding is. De president heeft afgelopen maandag een bezoek gebracht aan Commewijne, waar hij de verschillende problemen heeft aangehoord. Karta- Bink vertelt dat de projecten die de president heeft aangehaald al jaar in en uit gekopieerd en geplakt worden in de districtsplannen, maar deze niet worden uitgevoerd. Zij voert aan dat in de afgelopen jaren de projecten blijkbaar niet belangrijk genoeg waren voor Bouterse om deze tot uitvoering te brengen. Hiermee is volgens de parlementariër bewezen, dat districtsplannen slechts op papier voorkomen en in een lade worden gestopt.
Een werkgroep is nu in het leven geroepen om te werken aan de verschillende problemen binnen dit district. Volgens President Bouterse zal vanuit zijn kabinet het werk begeleid en gemonitord worden. De aanpak van de problemen typeerde de staatsman als een “Spoedproject in verband met de Javaanse immigrantendag.” Het streven van hem is om een groot deel van de problemen opgelost te krijgen voor de herdenking van de komst van de Javaanse immigranten op 9 augustus aanstaande. De president wees op de bijzondere bijdrage die de Javanen geleverd hebben en zei dat zij het meer dan verdiend hebben, dat er een oplossing komt voor de problemen in het district. Karta- Bink stelt dat de president niet moet doen alsof hij de bewoners van Commewijne een genoegen doet, maar dat het zijn plicht is.
Perjajah Luhur (PL) viert elk jaar de Javaanse immigratie heel uitbundig in Commewijne. Mensen komen van heinde en verre om deel hiervan te zijn. De parlementariër sluit niet uit, dat Bouterse bewust voor Commewijne heeft gekozen, om zo indruk op de bewoners te maken en de activiteit van PL te doorkruisen. Zij zegt dat de opkomst bij de activiteiten van PL in het kader van Javaanse immigratie voor zichzelf zal spreken. Het PL- lid benadrukt dat niet PL bang is voor de NDP, maar de NDP voor de PL. Volgens haar kan de NDP mensen niet meer blind maken, omdat de mensen al klaar wakker zijn door het gevoerde wanbeleid.

door Johannes Damodar Patak

More
articles