Terreurverdachte wilde Mohammed B. in Nederlandse gevangenis helpen

De twee terreurverdachten, Raoul A. en Naser I., die de Nederlandse nationaliteit bezitten, stonden gisteren voor de derde keer in de beklaagdenbank. Zij werden ruim een jaar geleden ingesloten omdat zij ervan verdacht werden strijders voor Islamitische Staat (IS) te ronselen. Tijdens de rechtszitting kwam naar voren dat de Surinaams-Nederlandse Raoul A., geld wilde inzamelen voor Mohammed B., die vastzit in Nederland voor de moord op programmamaker en schrijver Theo van Gogh.
Raoul A. wilde geld inzamelen nadat hij gehoord had dat Mohammed B. vernielingen had aangebracht in de extra beveiligde gevangenis in Vught. Hij zou een keuken hebben vernield tijdens een woedeaanval. Het geld zou via een speciale islamitische organisatie die zich bekommert om moslims in detentie, terecht moeten komen bij Mohammed B..
Raoul A. was ook op de hoogte van de plannen van IS om een aanslag te plegen tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Hij zei gisteren in de rechtbank dat hij deze oproep had doorgestuurd naar zijn contacten. Eerder had hij ook informatie doorgestuurd. De informatie waarover hij beschikte, was zeer gedetailleerd. Bekend was wie het doelwit van de aanslag zou zijn en hoe de explosieven gemaakt moesten worden.
Op de volgende zitting van de twee broers, zal hun advocaat het woord mogen voeren.

More
articles