United Caribbean Business Fair trekt meer dan 20 landen

Aan de United Caribbean Business Fair (UCBF) die dit jaar gehouden wordt van 25 tot en met 28 oktober, zullen meer dan twinitg landen deelnemen, waaronder China, India, Indonesië, Nederland, Israël en vijftien Caribische landen. Volgens Edward Lee, directeur van UCBF, zal de beurs toch een Surinaams karakter houden, vanwege het succesvol verloop vorig jaar.
Op de beurs zal de nadruk gelegd worden op toerisme, transport financiering, innovatieve technologie, gezondheid, bouw en constructie en de agrarische ontwikkeling. Mode en kookkunst krijgen ook een forum tijdens de UCBF. De tendensen binnen deze sectoren en hoe die zich ontwikkelen in het Caribisch gebied, zullen in elf seminars worden belicht. Vanwege de ontwikkelingen in de toerismesector, zal Curaçao dit jaar met twintig op toerisme gerichte bedrijven vertegenwoordigd zijn op de beurs. Ondanks de schade die is aangericht door orkanen in bepaalde landen, zegt Lee dat toerisme de enige sector is, die nog steeds aan het groeien is, vooral op Curaçao. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 8000 Surinamers het eiland en het is daardoor het tweede meest bezochte vakantieland na Nederland.
Lee kijkt heel tevreden terug op de beurs die vorig jaar gehouden werd. Ongeveer 4200 vertegenwoordigers waren aanwezig op uitnodiging en ongeveer 8000 mensen hebben de beurs bezocht. Het ligt in de bedoeling dat met de verschillende landen, het aantal bezoekers nog hoger wordt. Volgens de directeur is 65 procent van de organisatorische zaken rond en is 80 procent voldoende om een succesvolle beurs te presenteren. Bedrijven kunnen tijdens de beurs nieuwe producten en projecten lanceren waardoor Suriname zowel nationaal als regionaal en internationaal, naar het volgende niveau van innovatief ondernemerschap wordt getild.
Voor de beurs zijn er speciaal voor de Surinaamse publieke en private sector, VIP- kaarten. Vanwege de stijging in het aantal bezoekers vorig jaar, zal het aantal VIP-kaarten gebracht worden naar 6000.
De beurs wordt dit jaar moderner ingericht waarbij 180 exposanten hun producten en diensten zullen presenteren aan de Surinaamse business gemeenschap. De Caribbean Business Fair zal wederom gehouden worden in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). De hoofdsponsor is de Hakrinbank, gevolgd door de Nationale Ontwikkelingsbank, Telesur en Airport Management ltd.

door Kimberley Fräser