Aanzienlijke stijging Surinaamse toeristen op Curaçao

De Curaçao Tourist Board heeft gisteren tijdens een persconferentie in de Banquet Hall van Hotel Torarica aangegeven, dat het eiland vanaf januari dit jaar tot en met april 2018, in vergelijking tot dezelfde periode van het vorige jaar, meer toeristen heeft mogen verwelkomen. In 2017 heeft het eiland 388.819 bezoekers uit diverse landen mogen ontvangen. Ook liet de Curaçao Tourist Board middels grafieken zien hoe het aantal Suri-naamse toeristen in de vier eerste maanden van dit jaar is gegroeid ten opzichte van het afgelopen jaar. Janine de Windt van de Curaçao Tourist Board, haalde aan dat het grootste deel van de Surinaamse toeristen, namelijk 81 procent, het eiland bezoekt om zijn vakantie door te brengen, terwijl 8 procent van de Surinaamse toeristen, voor zaken naar Curaçao gaat.

Daarnaast is er ook een groep die het eiland aandoet om familie en vrienden te bezoeken. Opmerkelijk is volgens De Windt dat er ook Surinamers naar het eiland komen om daar te trouwen. De Curaçao Tourist Board is goed op weg, zij wil namelijk in 2019 een bezoekersaantal bereiken van 8.360 Surinaamse toeristen. De Curaçao Tourist Board wil ervoor zorgen dat het eiland de top destinatie in het Caraïbisch gebied blijft voor de Surinaam-se toerist.
De persconferentie was onderdeel van de workshop over toerisme, internationale handel en logistiek. Vanessa Toré, sector directeur Buitenlandse Economische Ontwikkeling Curaçao, gaf een beeld van hoe de workshop is verlopen. Volgens haar zijn er mogelijkheden bekeken hoe er geïnvesteerd kan worden in Suriname, maar ook omgekeerd. Het gaat vooral erom hoe de economische banden tussen de twee landen versterkt kunnen worden. Dit wil de Curaçao Tourist Board bewerkstelligen door Suriname te interesseren in de diensten die zij kan leveren, ze verwacht dat hetzelfde omgekeerd ook gebeurt. Ook zijn er volgens Toré mogelijkheden bekeken om gebruik te maken van de vrije economische zones op het eiland.
Een groot deel van de persconferentie werd besteed aan de komende festivals en andere activiteiten die plaats zullen vinden op Curaçao. Voor de komende grote festivals, zoals Curaçao North Sea Jazz Festival, Velas Lationo America Sail Event en The Flying Dutch Musical Event, zijn er al veel aanvragen van Surinamers die het eiland gedurende die periode willen bezoeken. The Flying Dutch Musical Event wordt voor het eerst op het eiland gehouden. De vliegtickets naar het eiland zullen in deze periode wel duurder dan normaal zijn. Maar gezien Curaçao in de nabije toekomt verwacht dat meer vliegmaatschappijen het eiland aandoen, is de kans groot dat door concurrentie de prijzen voor tickets zullen dalen.

 

door Richelle Mac-Nack

More
articles