Cuba en Dominica spelen finale FIBA-vrouwentoernooi

Cuba en de Dominicaanse Republiek nemen het vandaag tegen elkaar op in de finale van de FIBA Women’s Caribbean Cup 2018. Cuba won gisteren in de kruisfinale met 106-41 van Barbados, dat een dag eerder Suriname met een 73-55 zege van de kruisfinale afhield. De Dominicaanse Republiek, die zondag met 90-49 veels te sterk was voor Suriname, won gisteren met 56-41 van Bahamas.

Door de nederlaag tegen Barbados moesten de Surinaamse vrouwen het gisteren om de vijfde plaats opnemen tegen St.Vincent.

Suriname verloor ook deze partij en leed de derde nederlaag in vier wedstrijden. Het werd 63-51 voor St. Vincent, waardoor dit land als vijfde eindigt en Suriname genoegen moet nemen met de zesde plek. De enige zege voor Suriname was tegen Guyana, dat het toernooi als zevende afsluit.

Barbados en Bahamas spelen vandaag om de derde plaats. De top-3 van het toernooi plaatst zich voor CentroBasket 2018, dat later dit jaar op Puerto Rico wordt gespeeld.

Zowel Cuba als de Dominicaanse Republiek is onge-slagen in het toernooi. Cuba was ingedeeld in poule A met Bahamas en St.Vincent, terwijl de Dominicaanse Republiek in poule B zat met Suriname, Guyana en Barbados.

Cuba eindigde als eerste in poule A en nam het in de halve kruisfinale op tegen de nummer 2 van poule B, Barbados dus. De Dominicaanse Republiek speelde als winnaar van poule B tegen de nummer 2 van poule A: Bahamas. Suriname streed als nummer 3 van poule B tegen de nummer 3 van poule A: St.Vincent.

Het mannentoernooi, de FIBA AmeriCup 2021 Ca-ribbean Pre-Qualifier, gaat zondag aanstaande van start en duurt tot 30 juni. Hieraan nemen tien landen deel, te weten: Poule A: Guyana, Greneda, Suriname, St.Lucia en St.Vincent. Poule B: Barbados, Haiti, Berbuda, Antigua en Montserrat.