June 4, 2018


DSB verplaatst pinautomaten naar strategische plekken


June 4, 2018

De Surinaamsche Bank (DSB) is bezig zijn pinautomaten naar strategische plekken te verplaatsen. De meeste automaten staan al zeker vijf jaar op een bepaalde plaats, maar in deze periode is er heel wat veranderd, vandaar dat in Paramaribo diverse pinautomaten van DSB verwijderd zijn, zoals in de Spanhoek passage, SMS-pier en Burenstraat. Renate Cruden, PR-officer DSB, zegt dat hiertoe is overgegaan na onderzoek van het gebruik van de machines. Sommige van de ATM’s die verwijderd zijn, worden na een facelift verplaatst naar nieuwe, voor cliënten goed bereikbare locaties.
Banken hebben vaak bepaalde normen voor het gebruik van pinautomaten. “De ATM’s die verwijderd zijn, voldeden niet aan die norm ”, zegt Cruden. Als er in een straat of in de buurt meerdere ATM’s staan, heeft dat consequenties voor het gebruik van deze ATM’s. Het is voor DSB daarom belangrijk dat de ATM’s strategisch geplaatst worden zodat ze optimaal gebruikt worden.
Daarnaast wil de bank de cliënten ook stimuleren om steeds meer gebruik te maken van internet of mobile banking. De bekendheid onder de samenleving voor deze manier van betalen is nog niet zo groot, ook betalen veel mensen voor producten en of diensten, nog graag contant. Contant betalen houdt overigens de nodige risico’s in, zo kan men beroofd worden. Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden om betalingen te verrichten zonder dat er contant geld aan te pas komt, zoals betalen met een pinpas of een overmaking via mobile banking.
DSB biedt in zijn filialen ook wifi aan, zodat cliënten die geen data hebben, in de bank toch een overboeking kunnen doen of inzicht kunnen krijgen in hun saldo.

 

-door Priscilla Kia-