May 17, 2018


Worstelaar Brunings naar kwalificatietoernooi


May 17, 2018

De Surinaamse worstelaar Stephan Brunings van WV Commewijne zal proberen zich te kwalificeren voor de derde editie van de Youth Olympics, die in oktober dit jaar in Argentinië gehouden zullen worden.

Samen met zijn coach Arun Bihariesingh is hij op 14 mei, via Guyana en Panama, vertrokken naar Guatema-la. Van 15 tot en met 23 mei doet Brunings mee aan een trainingskamp.

Aansluitend daarop vinden van 24 tot en met 27 mei de Pan-American Cadet Championships plaats in Guatemala City. Dit toernooi geldt tevens als kwalificatie voor de Youth Olympics.

Voor het eerst in haar geschiedenis zal Suriname meedoen aan een Pan-American Cadet Championship, welke voor jeugdworstelaars van 16 tot en met 17 jaar geldt.

De 16-jarige Brunings is de beste worstelaar op dit moment in zijn klasse. Brunings zal moeten strijden tegen jeugdigen van topworstellanden in de wereld, zoals Cuba, VS, Puerto Rico, Dominicaanse Republiek, Ecuador en Colombia.

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF), onder leiding van Ravin Changoer, is blij met deze historische stap die gezet is richting de regio.