Yellow Birds brengt SCVU eerste nederlaag toe

SCVU heeft gisteravond zijn eerste nederlaag  van het seizoen geïncasseerd in de heren hoofdklasse basketbalcompetitie. De verliespartij tegen Yellow Birds kwam echter in de play-offs en wel de tweede partij van de best-of-five finaleserie. Door deze nederlaag zag SCVU, dat de algemene ronde ongeslagen afsloot, niet alleen zijn ongeslagenstatus ten einde komen, maar de Gele Vogels ook de seriestand op gelijke hoogte brengen: 1-1. De ploeg uit ‘het Nest’ had overigens een vijf minuten verlenging nodig om de tegenstander uit Uitvlugt met 60-56 te verslaan. De eindstand na de reglementaire speeltijd was 50-50, terwijl SCVU de rust inging met een 28-23 voorsprong. In de extra tijd vormden de spelers uit Zorg en Hoop echter de bovenliggende partij.

SCVU-coach Lesley Danradj zei meteen na de wedstrijd dat hij en zijn spelers als een team verloren hebben  en dat ze ook als team sterk terug zullen komen.  Hij is van mening dat het in de verdediging is mis gegaan. ‘We hebben ze te veel laten scoren. Onze aanval kende enkele cruciale momenten, waarbij we de rust in het spel moesten brengen, maar verzuimd hebben om dat te doen.’ De oefenmeester zegt dat er als team aan gewerkt zal worden om de fouten te herstellen. Dhanradj: ‘En natuurlijk elkaar motiveren zodat er dinsdag een betere wedstrijd gespeeld wordt.”

Coach Marciano Zalman van Yellow Birds ziet in SCVU een gelijkwaardige tegenstander, maar is blij dat zijn ploeg de overwinning in haar voordeel heeft kunnen bepalen. ‘We konden al geruime tijd de wedstrijd bepalen, maar in de eerste helft hebben we ongeveer 15 vrije worpen gemist.

Uiteindelijk is SCVU uiteglopen naar een voorsprong van 12 punt’, aldus Zalman, die zegt dat zijn spelers zich toch terugvochten. Zalman: ‘Hierdoor was de score gelijk aan het einde van de reglementaire speeltijd.’  In de extra tijd was Yellow Birds echter scherper en speelden de Gele Vogels ook geconcentreerder.

Zalman zegt morgen in de derde partij het spel van de sterke spelers van SCVU aan banden te willen leggen zodat Yellow Birds sterk in de aanval kan. Vandaag zal er getraind worden, waarbij vooral het belang van de teamgeest voor game 3 benadrukt zal worden.

De topscorers van gisteren waren: Dancell Leter (Yellow Birds) 29 punten en Gylan Watamaleo (SCVU) 16 punten.

Overige uitslagen:  Heren eerste klasse: De Arend-De Schakel (derde plaats). De Schakel wint reglementair. Finale game 1: Yellow Birds-Finabank Koi Carper 81-73 (31-30). Yellow Birds: Donyell Samson 26 punten. Finabank Koi Carper: Jason Jones 19 punten. Jongens U-16: Halve finale game 1: SCVU-CLD 71-63 (32-29). SCVU: Ogilvio benschop en Rene Javinde elk 21 punten. CLD: Jivar Vreden 30 punten. Yellow Birds-De Arend 76-54 (41-26). Yellow Birds: Rivano Amelo 2  3 punten. De Arend: Enzo Zeefuik 21 punten.