RR Houttuin overminderd bezorgd over Tout Lui Faut Kanaal Rechts

“De Tout Lui Faut Kanaal Rechts is een te belangrijke weg, om er zo slecht uit te zien”, aldus het ressortraadslid van Hout-tuin, John Saimbang. Hij is reeds jaren bezig om of diverse manieren de regering zo ver te krijgen de staat van het weg goed te repareren. Recentelijk heeft de regering 10 maanden geleden zand gedumpt in de grote kraters die in de weg waren ontstaan. Saimbang vertelt aan De West dat het zand na enkele dagen reeds weggespoeld was door de regen. Sindsdien is er volgens het ressortraadslid niets meer aan de weg gedaan. Saimbang zegt dat in vergelijking met het afgelopen jaar, de straat ernstig achteruit is gegaan. Brieven die hij naar Wegenautoriteiten heeft gestuurd van het ministerie van Openbare Werken, Trans-port en Communicatie (OWT&C), gesprekken met de districtscommissaris van Wani-ca en de voorzitter van het ressortraad over dit vraagstuk hebben tot heden niets opgeleverd.
Volgens Saimbang zijn er meer dingen die spelen waardoor de weg steeds weer te lijden heeft. Hij haalt daarbij de overbeladen houttrekkers aan, die er dagelijks heen en weer rijden. Het ressortraadslid is van mening dat de weg hierdoor sneller kapot gaat. Hij vindt het erg dat hierdoor buurtbewoners moeilijk in de straat kunnen rijden. Ook zegt hij dat door de slechte staat van de weg, buschauffeurs niet de weg in willen rijden.
Ook spreekt Saimbang zijn bezorgdheid uit over de verbindingsbrug tussen Tout Lui Faut Kanaal Rechts en Tout Lui Faut Ka-naal Links. Hij benadrukt dat hoewel verder toegezegd was dat de brug voor eind van het afgelopen jaar, hersteld zou worden, deze nog steeds in dezelfde staat verkeert. “Hoewel de brug met de dag verder achteruit gaat, hebben de mensen geen andere keus dan er gebruik van te maken”, aldus Saimbang.
Saimbang zegt dat hij elke maand praat voert met de voorzitter van het ressortraad. Echter wordt hem steeds voorgehouden dat er geen materiaal, transport of mensen zijn om de problemen betreffende straat en weg op te lossen. Het ressortraadslid doet zowel op de districtscommissaris als de Wegenautoriteit een beroep zo spoedig mogelijk de weg en de verbindingsbrug aan te pakken, gezien zij met de dag verder achteruit gaan.

More
articles