NPS wil voorkomen dat op grote schaal wordt gestolen

De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft gisteren een aanvang gemaakt met haar mobilisatieactiviteiten vanuit de onderafdeling Het Noorderlicht. Bij deze bijeenkomst te Geyersvlijt, heeft Ronald Assen, lid van de adviesraad van de NPS, een lezing gehouden met als titel: ‘De kracht van de NPS’. Assen, die minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking en daarna van Defensie is geweest onder de Nieuw-Front regering, maakte tijdens de lezing duidelijk, dat de partij altijd een belangrijke rol heeft ingenomen bij zaken die van ‘s landsbelang zijn. Assen gaf aan welke positie de NPS in de afgelopen jaren heeft gehad, en legde uit waar de partij voor staat. Assen haalde aan dat de partij zich altijd nationaal heeft opgesteld, het nationaal belang staat volgens hem boven het partijbelang en het individueel belang. Hij wees de aanwezigen erop, dat de NPS geen deel uitmaakt van zelfverrijking, zelfbevoorrechting of van partij- of familieleden.

Hij benadrukte dat tegen partijgenoten die in de fout zijn gegaan, er altijd corrigerend is opgetreden. Die mensen zijn volgens hem bedankt of hebben in bepaalde gevallen de eer aan zichzelf gehouden. Daarnaast haalde hij aan, dat de partij op haar hoede is voor infiltraties van de onderwereld. Hij wees erop dat de onderwereld de partij wil binnentreden via sponsoring, familie of vrienden. “Aan corruptie en zelfverrijking moet een halt worden toegeroepen. Wij zijn een partij van eerlijke mensen en moeten voorkomen dat op grote schaal wordt gestolen”, benadrukte Assen.
Hij meent dat het volk een goede keuze moet maken. Om dit duidelijker te stellen, vroeg hij de aanwezigen of zij zullen kiezen voor de NPS, voor eerlijkheid en het algemeen belang of voor het pad van corruptie met daarin ingebed de ondergang van het land en volk. Assen wil dat de bevolking beter bewust wordt gemaakt over politiek en de rechten en plichten van burgers. Daarvoor vindt hij het nodig dat er meer contact is in zowel binnen als buiten de partij, ook vindt hij het nodig dat de band met de partijachterban verstevigd moet worden.
Roseline Daan, voorzitter van de onderafdeling, zei tijdens de aanvang van de mobilisatieactiviteiten, dat de partij geen tijd heeft om te schelden op anderen, in plaats daarvan streeft zij naar groei en een beter Suriname voor elke burger. Ze haalde ook aan dat de NPS voor eerlijkheid gaat in de politiek.

-door Richelle Mac-Nack-

More
articles