Somohardjo: Geen samenwerking met NDP onder Bouterse

Alhoewel Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), spreekt van een geslaagde Aktua Festa 2 in Nickerie, was de opkomst tijdens dit evenement niet groot. Dit in tegenstelling tot de voorgaande jaren, want het is niet de eerste keer dat PL in het paasweekend activiteiten organiseert in Nickerie. Dat heeft echter de pret niet mogen drukken. De installatie van de 30 kernen, een vrouwen-, een jongeren-, en een onderwijsraad, heeft normaal plaatsgevonden. Somohardjo gaf zijn achterban te kennen, dat PL gaat voor twee zetels in Nickerie.

Daarom is het zaak dat de kernen onderhouden worden.  “Want je kan kernen installeren, maar je onderhoudt ze niet, je verwaarloost ze”, zegt de PL voorman.

Hij merkt op dat het nu de tijd voor PL is, want er is zoveel onkruid dat komt. Hij somde onder andere op de goedkope pakketten die verstrekt worden, de beloftes die gedaan worden, de intimidatie. “Denk maar aan al deze dingen”, gaf hij zijn gehoor te kennen. Somohardjo gaf aan dat een samenwerking tussen PL onder zijn leiding en de NDP onder leiding van Desiré Bouterse, uitgesloten is. Als de NDP een andere leiding heeft, kan samenwerking volgens Somohardjo in overweging worden genomen. Hij merkt dat zowel hij als alle andere partijen die eerder een samenwerking met de NDP van Bouterse zijn aangegaan, een slechte ervaring daaraan hebben overgehouden.  Volgens Somohardjo hebben ook anderen slechte ervaringen met Bouterse.

Hij verwijst daarbij naar minister Soeresh Algoe van LVV die ook lid was van PL, een ministersfunctie heeft aanvaard bij de NDP-regering en nu zonder enige reden op straat wordt gezet. Hij vraagt zich af waarom bepaalde ministers op 4 april het veld moeten ruimen. “Ik heb geen moeite met reshuffelen, maar ik heb er wel moeite mee als er geen argumenten komen”, aldus Somohardjo.  Zo vraagt hij zich af waarom minister Jerry Miranda ook weg moet. Van Abrahams is nog steeds het bewijs niet geleverd dat hij gestolen heeft bij Openbare Werken (OW). Hij brengt zijn achterban in herinnering dat de stem niet van de NDP is, maar van het volk.

Alleen het volk kan hem afwijzen en bepalen of hij nooit meer komt. Volgens de PL-voorzitter heeft het volk bewezen dat hij bij elke verkiezing binnenkomt. “Mijn angst is het verraad en daarom heb ik het kaalpluk contract ingevoerd. Het is een contract, geen wet en het moet kunnen”, benadrukt Somohardjo op.

Wie het contract niet wil tekenen, wordt aan de kant gezet en dan komt volgens Somohardjo een ander daarvoor in de plaats. Volgens Somohardjo wordt elke parlementslid voorgedragen door de partij en niet door zichzelf, vandaar dat zij zich zouden moeten houden aan de regels van de partij. Tijdens de Aktua Festa heeft Somohardjo ook bekendgemaakt, dat PL gaat samenwerken met Nieuw Suriname (NS). Namens de NS, mocht NS-ondervoorzitter Leakat Mahawatkhan het woord voeren.  Ook de voorzitter van NS, John Nasibdar, was aanwezig. Ook zijn geruchten ontzenuwd dat assembleelid William Waidoe uit de PL stapt.

door Ashley Lieveld

 

More
articles