‘Niemand heeft baat bij sluiting SLM’

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) komt de laatste tijd veelvuldig in het nieuws en zeker niet in positieve zin. Abop-parlementariër Marinus Bee, tevens lid van de vaste commissie van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), gevraagd naar een reactie, zegt dat niemand in Suriname er baat bij zal hebben indien de SLM ophoudt te bestaan. Hij geeft aan de ontstane situatie bij de SLM te betreuren. Bee zegt dat er samen met een ander lid van de commissie is gesproken om na de reshuffling, direct een gesprek aan te vragen met de minister van OWT&C om omstandig geïnformeerd te worden over het reilen en zeilen bij de SLM. De volksvertegenwoordiger spreekt de verwachting uit dat dit in het bijzijn van de directie van de SLM wordt gedaan. Hij is van mening dat het reageren op officieuze berichten, alleen maar olie op het vuur gooit.

Bee merkt op dat een vliegmaatschappij een gevoelige onderneming is en dat negatieve berichtgeving alleen maar zorgt voor imagoschade en verlies van vertrouwen. Hij benadrukt dat de SLM van ons allemaal is en zegt wij dat de zaak samen moeten oplossen. De parlementariër geeft aan dat wij moeten voorkomen dat de politiek zich gaat bemoeien bij de SLM, zo moeten er deskundigen geplaatst worden die buiten elke vorm van politiek, de SLM moeten runnen. Bee zegt dat de SLM in vergelijking met andere vliegmaatschappijen een klein bedrijf is en dat het maken van onnodige kosten en oneigenlijke kosten fataal kunnen zijn voor zo een bedrijf.

Bee zegt verder dat voor nu deskundigen worden aangetrokken zonder inmenging van politiek om de SLM te leiden. Hij benadrukt dat het gezond maken van de SLM, mogelijk is met de juiste mensen.

American Airlines zal later dit jaar vluchten uitvoeren vanuit Guyana naar Miami. Bee geeft aan dat dit een gemiste kans is voor de SLM. Voor hem is het belangrijk dat de rust bij het bedrijf terugkeert en dat de SLM de concurrentie op de verschillende routes aangaat.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles