Leden Strei! ondersteunen betoging op persoonlijke titel

De actiebeweging The Next Generation organiseert op donderdag 22 maart aanstaande een vreedzame betoging, die van start zal gaan bij het monument van Gerechtigheid en Vrede aan de Dr. Sophie Redmondstraat. In gesprek met De West, zegt de voorzitter van de onlangs opgerichte politieke partij Strei!, Maisha Neus, dat de leden van de partij op persoonlijke titel deel zullen nemen aan deze betoging. Dit is volgens de voorzitter tevens activiste, besloten omdat de organisatie vooralsnog politiek buiten de betoging van donderdag wil houden.

The Next Generation zal actie voeren tegen de aangekondigde maatregelen door de regering, met name de invoering van de belasting op de toegevoegde waarde (btw), ook is de organisatie het er niet mee eens dat de president een deel van zijn bevoegdheden wil overdragen aan de vicepresident, Ashwin Adhin. De betoging heeft tot doel de regering naar huis te sturen.

De leden van Strei! hebben volgens Neus besloten deel te nemen aan de actie, omdat zij van mening zijn dat het nog steeds niet goed gaat in het land. Neus wijst erop dat de situatie juist slechter is geworden, daarbij haalt ze de steeds stijgende criminaliteit aan en de twee ministersposten die tot nog toe niet vervuld kunnen worden.

Neus ondersteunt de betoging ook omdat ze van mening is dat de president niet op een verantwoordelijke wijze reshufflet. Verder is ze van mening dat de regering geen idee heeft waarmee ze bezig is. Daarnaast wijzen de handelingen van deze regering volgens haar erop dat ze niet uit is op het welzijn van de bevolking.

Eerder hebben ook andere organisatie kenbaar gemaakt de actie fysiek te ondersteunen, omdat ze niet tevreden zijn met het beleid van de regering. Zo heeft Curtis Hofwijks aangegeven, dat ‘Wij zijn Moe’ de betoging ook ondersteunt. De voorzitter van C-47, Robby Berenstein, zegt dat de vakbeweging de actie ook ondersteunt.

 -door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles