Dalian woningbouwproject Fase II krijgt nutsvoorziening

400 huizen te Morgenstond

Roline Samsoedin, minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), gaf bij het Dalian woningbouwproject Fase II, aan dat er bij andere verkavelingsprojecten geconstateerd is dat de randvoorwaarden om bouwprojecten neer te kunnen zetten, niet aanwezig waren. Daarom zal bij fase II van dit project, waarbij 400 woningen te Morgenstond worden gebouwd, ook de stroom- en watervoorziening in orde gemaakt maken. Het project behelst in totaal 700 woningen met bijzondere infrastructuur. De ondertekening van de overeenkomst vond vorig jaar plaats. Het Dalian woningbouwproject Fase II wordt in opdracht van de regering via het Fonds Woningbouw Lagere Inkomstengroepen (FWLI) en de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) uitgevoerd door China International Cooperation Group.

Wu Qiong, directeur van Dalian Suriname, is dankbaar dat de regering haar vertrouwen heeft gesteld in Dalian voor dit woningbouwproject. In de eerste fase die tussen 2012 en 2016 heeft plaatsgevonden, zijn 550 woningen opgeleverd.

Hij haalde verder aan dat er 300 lokale werknemers en 100 Chinese werknemers aan dit project werken. De directeur belooft dat Dalian zich zal blijven inzetten voor het afleveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan Suriname. Er zal voornamelijk met lokale krachten gewerkt worden, waardoor de werkgelegenheid in Suriname vergroot wordt. Volgens de directeur zal dit project heel voordelig uitkomen voor de gemeenschap. De diverse projecten die China uitvoert in Suriname, moeten een bijdrage leveren aan de economische en sociale ontwikkeling van ons land, tevens zal de band tussen China en Suriname hierdoor versterkt en ontwikkeld worden.

SPSB ondersteunt sinds 2011 de sociale woningbouw van de regering. Ginmardo Kromosoeto, SPSB-directeur, vertelde dat de instelling ook de huizen heeft gefinancierd in fase I, vandaar dat fase II ook vlot zal verlopen. De bankdirecteur haalde daarbij een traject aan dat vorige week vrijdag is aangevangen, waarbij de modellen van de houten huizen gebouwd worden. Over twee maanden worden de huizen in gebruik genomen te Commewijne.

door Kimberley Fräser

 

More
articles