Versterkt Ruckers revancheert zich op De Schakel

Ruckers heeft zich in de afgelopen tussentijdse transferperiode versterkt en dat heeft zondag alvast zijn vruchten afgeworden. Met de nieuwe aanwinsten Keith Zinhagel, Kelvin Monkou, Shawn Languth en Safiero Fraser stond de ploeg tegenover regerend landskampioen De Schakel. De groene formatie uit de Van Idsinga-straat had in de eerste ronde met 75-61 gewonnen, maar moest dit keer het hoofd buigen voor de tegenstander. Het werd 77-59 voor Ruckers na een rustscore van 40-25.

Ruckers sloot de eerste speelperiode af met 15-12 en liep daarna met 25 punten uit naar een 40-25 ruststand. De ploeg koesterde bij het ingaan van de rust een 59-45 voorsprong en maakte er uiteindelijk 77-59 van. Het betekende de derde zege van Ruckers, dat in de eerste ronde van Fina-bank Koi Carper en CLD had gewonnen.

Voor De Schakel was het de eerste verliespartij van de tweede ronde. De ploeg begon deze ronde met een 77-48 zege op Finabank Koi Carper.

In de andere partij van de avond bleef SCVU ongeslagen. De Gele Vogels, die al in de eerste ronde met 65-67 van de ploeg uit Uitvlugt hadden verloren, moesten zich ook dit keer gewonnen geven: 60-57. SCVU had aan het einde van de eerste fase een 21-11 voorsprong en ging de rust in met 37-30. Aan het einde van de derde speelperiode stond het 50-45.