Alle SLM- vluchten op schema

Alle vluchten van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zijn op schema. Dit bevestigt Andy Vliese van de afdeling Public Relations van de SLM tegenover De West. Op sociale media circuleert sinds gisteren een bericht als zou het vliegtuig van de SLM op de Mid-Atlantische route niet kunnen vetrekken vanuit Schiphol vanwege problemen aan de motoren. Vliese benadrukt dat deze informatie onjuist is, het gaat om een leiding die bevroren was als gevolg van de lage temperatuur in Nederland. Hierdoor moest de leiding eerst verwarmd worden alvorens het vliegtuig kon vertrekken naar Suriname, dit leverde enige vertraging op. Vliese garandeert dat alle overige vluchten van de SLM volgens schema worden afgewerkt en zegt dat alles volgens planning verloopt.

De SLM is in de afgelopen periode negatief in het nieuws verschenen nadat een 500 pagina’s dossier is uitgelekt waarin diverse luchtvaartmaatschappijen buiten Suriname hun beklag hebben gedaan over de onprofessionele wijze waarop vliegtuigen worden beladen.

Ook in De Nationale Assemblee (DNA) is er geëist dat de regering onmiddellijk ingrijpt bij de SLM. Intussen heeft de SLM de contractuele samenwerking met het beladingsbedrijf Professional Consultancy Service & Uitzendbureau (Procons) opgeschort, vanwege de klachten van opdrachtgevers van de SLM over de belading en de geconstateerde technische tekortkomingen bij afhandeling. President Desiré Bouterse heeft eergisteren in het parlement eveneens gezegd dat het bedrijf de wacht moet worden aangezegd en dat er een ander bedrijf moet worden aangetrokken. De president erkent ook dat het niet naar behoren presteren van Procons, de vliegveiligheid in gevaar kan brengen.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles