NDP vangt Abop en Palu vertegenwoordigers op

De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft gisteren na de oplevering van de Zeedijk in Coronie, een feestvergadering gehouden in het partijcentrum in Totness. De voorzitter van NDP tevens president van Suriname, Desiré Bouterse, heeft gisteravond een aantal vertegenwoordigers van Abop en Palu verwelkomd in zijn partij. Hij haalde aan dat deze vertegenwoordigers van Abop en Palu, kennis hebben genomen van de projecten die zijn partij tot uitvoer wil brengen voor Coronie en in dat kader besloten hebben om ook hun ondersteuning te bieden. “Wij gaan NDP worden om te werken aan de ontwikkeling van het district”, zouden de vertegenwoordigers van Abop en Palu volgens de NDP-voorzitter gezegd hebben.

Bouterse deed een beroep op de NDP’ers in de stad om geroddel en jaloezie achterwege te laten. “W’e tan NDP, ma w’e kir un srefi”, benadrukte hij. De president merkte op dat de mensen die de partij komen ondersteunen, vaak veel harder werken dan de NDP’ers die zij tegenkomen. Hij drukte zijn partijgenoten desondanks op het hart om niet op te geven. Hij vroeg de NDP’ers om de mensen die van andere politieke partijen komen, te ondersteunen en te wijzen op de warmte en liefde van de partij. “We moeten zij aan zij, schouder aan schouder, bij elkaar komen om Coronie naar grotere hoogtes te brengen”, aldus Bouterse.

Bouterse haalde aan dat zij met projecten zullen komen, waarbij er gekeken zal worden wat zij kunnen doen voor Coronie in plaats van na te gaan wat Coronie voor hen kan doen. De president benadrukte meerdere malen dat zij er zijn om de Coronianen te ondersteunen. In dat kader heeft de president vanaf zaterdag gesprekken gevoerd met burgers van het kokosdistrict die hun wenselijkheden voor ontwikkeling van het district aan de president wilden voorleggen. Vandaag heeft Bouterse voortgang gegeven aan deze gesprekken, gezien niet een ieder eerder gehoord kon worden.

De feestvergadering van gisteravond was bedoeld om NDP’ers in Coronie te informeren over de stappen die de regering onderneemt voor de ontwikkeling van het land, daarnaast werd de inwoners van Coronie op het hart gedrukt om met de komst van de dijk, stappen te ondernemen om zelf te produceren.

Bouterse zei de Coronianen dat zij zelf het heft in eigen handen moeten nemen en illustreerde dit met voorbeelden van afgelegen dorpen. De mensen daar hebben zelf plannen bedacht om het gebied tot ontwikkeling te brengen. Daarbij haalde hij aan dat de regering slecht een helpende hand biedt om ondernemingen van de grond te krijgen en dat de overheid daarna functioneert als tussenpersoon om bedrijven bij elkaar te brengen of om de producten van deze ondernemers op te kopen.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles