Vier finalisten kampioensstrijd Para bekend

De kaarten in de voetbalcompetitie van de Para Sportbond (PSB) zijn bijna geschud. Vier van de tien teams weten zich al verzekerd van een plaats in de beslissende kampioensronde. De top 6 zullen in een kampioensfinale uitmaken wie de nieuwe kampioen van Para wordt.

Het team van Ghana is de huidige PSB-kampioen en dus titelverdediger. Real Meursie is de semi-kampioen. Ghana heeft zijn positie in de top-6 reeds veiliggesteld, net als de debutant Inter Bose en de routiniers van SV Locomotief en Osembo Sport Vereniging (OSV). De resterende twee finaleplekken zullen moeten gaan naar de teams van Aquila, SV Sjulang of Real Meursie.

Betere kanshebbers

Aquila verbeterde afgelopen zondag zijn kansen op deelname aan de kampioensronde aanzienlijk door het 2-2 gelijkspel tegen het goed geoliede Inter Bose, dat een 2-0 voorsprong bij rust, na de spelhervatting weggemaakt zag worden door Aquila-goalgetters Donovan Plet en Alfred Sno. De laatst-genoemden hadden lang gewacht op hun kans, nadat goaltjesdief Jurgen Enthing en Clementelly Sheek, Inter Bose op voorsprong hadden gezet. Uiteindelijk eindigde het 2-2, waardoor Aquila nu betere kansen maakt door te stoten naar de PSB-finale.

Aquila en SV Sjulang hebben beide 11 punten, maar Aquila moet nog 2 competitieduels spelen. SV Sjulang heeft nog maar 1 wedstrijd af te werken.

Real Meursie heeft 7 punten uit 7 wedstrijden, maar moet nog 2 wedstrijden spelen.

Verlies is daarbij uitgesloten. De ploeg kan bij winst in de resterende duels maximaal eindigen op 13 competitiepunten. SV Sju-lang kan eindigen op maximaal 14 punten en Aquila kan de algemene ronde maximaal eindigen met 17 punten. Geen van de drie teams kan in deze fase steken laten vallen.

Afgelopen zondag klopte Real Meursie SV Sjulang met 2-0 door doelpunten van Re-densio Linga en Jonathan Eduards. Door deze overwinning vergrootte Meursie zijn kansen op deelname aan de beslissende titelstrijd, terwijl de kansen voor SV Sjulang zijn verkleind. Indien Sjulang zondag verliest tegen OSV of gelijkspeelt, is de kans groot dat Real Meursie als zesde en laatste finale-kandidaat overgaat. Real Meursie speelt morgen (zondag) tegen Jong Surinos, terwijl Aquila het opneemt tegen Sentea. Locomotief neemt het op tegen Ghana. Vandaag staan Inter Bose en hekkensluiter Real Misman tegenover elkaar.

Uitslagen: Inter Bose vs Locomotief 0-0; Ghana vs Jong Surinos 5-0(2-0). Rinus Haabo scoorde alle vijf goals voor Ghana. OSV vs Real Misman 3-0, doelpunten: Wensley Amelo en Denzel Adely voor OSV en Chevaro Aboikoni van Real Misman (autogoal). De tussentand:

1.Inter Bose                                      8-12

2.SV Locomotief                              8-16

3.OSV                                   8-16

4.Ghana                              7-15

5.SV Aquila                        7-11

6.SV Sjulang                      8-11

7.Real Meursi                   7-7

8.Sentea                             8-6

9.Jong Surinos                  7-2

10.Real Misman               8-1

(DRP)