February 3, 2018


Uitsluiting dreigt voor SVB jeugdvoetballers


February 3, 2018

Jeugdvoetballers van de SVB dreigen te worden uitgesloten van deelname aan de competitie, indien hun zaken deze week niet in orde blijken te zijn. Dat blijkt uit een mededeling die de Surinaamse voetbalmoederorganisatie via haar secretariaat heeft doen uitgaan naar de voornoemde jeugdvoetballers.

“Ingaande 3 februari 2018 moeten vanaf de U-15 t/m de U-20 competitie alle spelers voorzien zijn van een spelerskaart en hun naam moet op het wedstrijdformulier voorkomen. Als dat niet het geval is zullen de spelers niet kunnen deelnemen aan de wedstrijd”, waarschuwt het secretariaat van de SVB in een publicatie, waar ook de topscorers van de diverse jeugdklasses zijn vermeld per 31 januari 2018.

In de U9-klasse gaat Regvuillio Samson van Bintang Lair aan kop met 9 goals, gevolgd door Keith Chin A Hin van Puwanani, Niguel Summerville van Bintang Lair en Joshua Brondenstein van Oase met elk 5 doelpunten.

Gaddiel Bribi van Oase deelt in de U-11 klasse samen met Jael Kartokarijo van AC Puwanani de eerste plaats me 6 goals, gevolgd door Geninhio Atotie van Adonai met 5 goals en Treveno Foort van AC Puwanani met 4 doelpunten. In de U13-klasse is Djaer Pryor van Transvaal met 12 goals de uitschieter, gevolgd door Nathan Graa-ven en Keanen Tjin Liep Sie van Oase beiden met 9 doelpunten. Vierde is Nico El-shot van Voorwaarts met 7 goals. In de U15 Licentie-klasse delen maar liefst vier spelers met 5 doelpunten elk de koppositie, te weten: Ancel Soly van Voorwaarts, Frederik Alert en Jamaal Elsenhout van Robinhood en Jean Sobing van Broki.

Dwain Gambier van Houttuin gaat in  de U15 Non Licentieklasse met 8 goals aan kop, gevolgd door Sylvinhio Gatonie van Puwanani, Luiz Ribeiro van TAS en Gideon Riedewald van Oase elk met 5 treffers. In de U17 Licen-tieklasse is Jhonneton Deventer van Robinhood de leider met 7 goals. Zijn concurrenten Shaquilo Cairo van Broki en Ferando Hoe-pel van Transvaal hebben respectievelijk 6 om 5 doelpunten op hun naam. In de U20 klasse is er ook behoorlijk concurrentie. De koploperspositie wordt gedeeld door Alvaro Verwey van WBC en Iveraldo Pengel van Robinhood. Beide hebben 8 goals en worden op de voet gevolgd door Nevon Kentie van Tahiti en Myroy Koeba van Robinhood met 7 doelpunten. Brian Elshot van Leo Victor is vierde met 5 goals.

(DRP)