LVV verstrekt wederom visvergunnigen

Het Onderdirectoraat Visserij (ODVIS) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), is wederom begonnen met de verstrekking van visvergunningen aan de Surinaamse Kust (SK) vaartuigen. Het is vereist dat de vaartuigen van de vergunninghouders op de afgesproken aanmeersteiger aanwezig dienen te zijn als de vergunning wordt verstrekt. Van de vissersboten worden bij zowel de inspectie als bij afgifte van de vergunning foto’s gemaakt.
De afgifte van de visvergunningen in 2018 voor SK-boten, is wederom van start gegaan op maandag 29 januari. Op de locaties Visserij Centrum Commewijne, Nenesteiger en Visserij Centrum Bethesda (JICA) waar de boten van vergunninghouders aangemeerd liggen, zijn de vergunningen afgegeven. Er zijn momenteel ruim 30 visvergunningen verstrekt aan SK-visvergunninghouders. Allen voldoen aan de vergunningsvoorwaarden, beschikken over een geldig registratiebewijs en certificaat van deugdelijkheid van de boot van de Maritieme Autoriteiten Suriname (MAS) en een certificaat van food handlers van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) van de bemanningslieden, die op de boot werken. Ook de betaling van de vergunningsrechten is voldaan. Elk vissersvaartuig wordt nu voorzien van een geelkleurige nummerplaat, die alleen bevestigd mag worden door de visserij-inspecteurs van het Onderdirectoraat Visserij aan de rechterzijde van de boot. Bij verlies van de gele nummerplaat, zal de vergunninghouder een hoger bedrag betalen voor het duplicaat, dat bestaat uit een blauwkleurige duplicaat nummerplaat.
De inspectie/controles zijn nog steeds gaande. Haast elke dag worden vissersvaartuigen en hun vistuigen, die terug zijn van hun visvangstactiviteiten op de wateren, geïnspecteerd. Vorige week vond de inspectie plaats te Nickerie, Coronie en Boskamp (Saramacca). Als bij de inspectie blijkt dat niet alle vergunningsvoorwaarden in orde zijn, wordt de vergunninghouder in de gelegenheid gesteld om zijn zaken in orde te maken. Desondanks is het aantal vergunninghouders dat contact opneemt voor her-inspectie gering. Vele vergunninghouders gaan ervan uit, dat het Onderdirectoraat Visserij hen op de hoogte moet houden wanneer zij voor (her) inspectie moeten komen. De meest voorkomende tekortkomingen zijn dat de netten niet voldoen aan de voorwaarden en dat de naam niet ingekerfd is conform de visserijvoorwaarden.Vanaf vrijdag 02 februari begint de afgifte van de Binnenvaart fuiknet visvergunningen over het jaar 2018.

More
articles