Actievoerend personeel Ashiana blokkeert weg

Het personeel van Huize Ashiana, heeft vanmorgen wederom het werk neergelegd. De medewerkers hebben de Lalla Rookhweg geblokkeerd voor het verkeer en hebben protestborden geplakt op de poort en omrastering. Volgens bondsvoorzitter Murvin Leeflang, is het personeel nu zo boos, dat zelfs de verzorging is stopgezet. De West verneemt dat de verzorging op het bord is gelegd van de afdelingshoofden. “Er heerst nu een gespannen sfeer. De medewerkers zijn erg ontevreden op dit moment”, aldus Leeflang.

De medewerkers zien nog steeds geen verbetering in de financiële situatie. Thans streven ze al jaren naar verbeterde arbeidsomstandigheden.

Leeflang zegt dat bij het aantreden van toenmalig minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZavV), deze de bemiddelingsraad gevraagd had om een gesprekspartner. Er was in die periode namelijk sprake van twee bonden, een onder leiding van Leeflang van de Moederbond en de andere onder leiding van Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Het grootste deel van het personeel wenste vertegenwoordigd te worden door de CLO en dat gebeurde ook. Hij zegt dat heel wat zaken toen verpest zijn. Volgens Leeflang heeft de CLO de medewerkers heel wat zaken beloofd die tot de dag van vandaag niet zijn gerealiseerd.

Leeflang zegt dat er nog steeds een tekort is aan personeel, waardoor het werk steeds zwaarder wordt. Sinds Ashiana onder de vleugels van CLO wordt geleid, merkt hij geen verbetering van de knelpunten binnen het bejaardenhuis. Vanavond houdt zijn organisatie een bestuursvergadering, waarna de problemen bij het bejaardenhuis besproken zullen worden. Als de leden openstaan voor het uitschrijven van vervroegde verkiezingen, staat Leeflang daar klaar voor.

-door Kimberley Fräser-

 

More
articles