Pomphouders Brokopondo niet bekend met Hinderwet

Op dit moment hebben pomphouders van het ressort Brownsweg, Brokopondo, zich massaal aangemeld voor het aanvragen van een vergunning, nadat de controle op basis van de Hinderwet  werd opgevoerd. Gebleken is dat er nimmer Hinderwet vergunningen aan de pomphouders zijn verstrekt. Het huidige bestuursorgaan van het district Brokopondo heeft de pomphouders die niet voldoen aan de voorwaarden, in de gelegenheid gesteld hun vergunningen aan te vragen. Freddie Linga, districtssecretaris van het districtscommissariaat Brokopondo, vertelt aan de krant, dat bijna alle pomphouders hebben aangegeven, dat zij nimmer wisten dat zij over zulke vergunningen moesten beschikken.

Het is voor het eerst dat er controle op basis van de Hinderwet in het district Brokopondo heeft plaatsgevonden. De bestuursdienst zal vooralsnog onverkort doorgaan met de controlewerkzaamheden op alle fronten. Dit alles zal plaatsvinden binnen het wettelijke kader van wet- en regelgeving.

Volgens Linga wordt de controle uitgevoerd door het districtscommissariaat Brokopondo samen met de brandweer van ressort Brownsweg. Dit is de enige brandweerpost in het district. De pomphouders zijn gecontroleerd op brandveiligheid en op het in bezit hebben van vergunningen voor de Hinderwet. Ook is de opslag van gascilinders en zuurstof gecontroleerd.

Deze Hinderwet heeft tot doel het reguleren van inrichtingen die gevaar, schade of hinder kunnen veroorzaken. De wet biedt bescherming als er vrees bestaat voor gevaar, schade aan eigendommen, bedrijven of de gezondheid. In januari vorig, jaar heeft De West reeds een artikel gepubliceerd, waarin is aangegeven dat veel mensen niet op de hoogte zijn van deze wet en op welke wetsovertredingen die van toepassing is. Niet geheel duidelijk is, wat als schade berokkenen of hinder kan worden ervaren.

-door Kimberley Fräser-

 

More
articles