VHP wil volk toekomstperspectief bieden

Bij de viering van het 69-jarig bestaan van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) gisteravond in het partijcentrum De Olifant, heeft voorzitter Chandrikapersad Santokhi, aangehaald dat de situatie in het land geen aanleiding is om de jaardag uitbundig te vieren. “De burgers van het land, onze leden en sympathisanten, merken dat elke dag. Ze maken zich ernstige zorgen over de situatie nu en de toekomst van het land”, benadrukte hij. Volgens de voorzitter is het daarom aan de VHP om de gemeenschap weer perspectief te bieden. Santokhi meende dat burgers het vooruitzicht geboden moet worden dat hun kinderen een toekomst hebben.

De VHP moet volgens hem de hoop bieden, dat door vereende kracht, Suriname weer tot bloei gebracht kan worden. Santokhi hield de aanwezigen voor dat VHP de partij is voor het nieuwe perspectief, de partij voor de toekomst en de partij die Suriname weer tot bloei zal brengen.

Het doel van de partij is volgens hem om te allen tijde het leven van de Surinaamse medemens te verbeteren. “Dat staat centraal, dat is waar we als partij voor vechten”, aldus Santokhi. Hij haalde aan dat het motto bij elke uitdaging waar de partij voor staat, ‘back to basics’ zal zijn. VHP is zich ervan bewust dat zij moet hervormen om te groeien.

Santokhi haalde aan dat de partij groter en sterker wordt met een steeds groeiend en beter wordend sociaal-maatschappelijk en politiek draagvlak. Daarbij ziet Santokhi dat zij een brede ondersteuning krijgen van de totale samenleving. Dit haalde hij aan op basis van het feit dat VHP in haar 69-jarige bestaan zich steeds heeft weten aan te passen en te hervormen.

De hervormingen zijn volgens Santokhi geen doel, maar zijn het middel om ervoor te zorgen dat de partij gereed is voor nieuwe uitdagingen. De uitdaging waar de partij nu voor staat, is om de verbroederingspolitiek van wijlen Jagernath Lachmon voort te zetten. Dit in het kader om de partij te transformeren naar een brede nationale partij.

De VHP begon als een partij om stem te geven aan diegenen die nog geen stem hadden. Een partij die regeringsverantwoordelijkheid weet te dragen en tegenstellingen weet te dragen, volgens de voorzitter. Santokhi zegt dat VHP de partij is die de toekomst van de burgers altijd centraal heeft gesteld. Dit begon volgens hem met de verbroedering tussen onze bevolkingsgroepen en de politieke partijen om de onafhankelijkheid mogelijk te maken en weer te democratiseren van het militair regime. Santokhi zegt dat het in 2018 gaat om de verbroedering structureel inhoud te geven, niet alleen binnen de partij, maar ook nationaal naar alle groepen toe.

De voorzitter benadrukte dat de basis van de partij stevig en solide moet zijn. Het betekent dat de partij zich moet inzetten voor een brede nationale basis. “De hervorming die we nu doorvoeren, zal leiden tot een partij voor alle Surinamers. De VHP is de enige partij die dat oprecht meent en er serieus werk van maakt”, aldus de voorzitter van de VHP.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles