‘Abop laat zich niet verzwakken door NDP’

“Mensen van de NDP zijn al twee jaar bezig ons te vragen om samen te werken met de partij, maar wij hebben steeds geweigerd”, zegt Abop-parlementariër Edward Belfort. De houtconcessies van Abop-voorzitter Ronny Brunswijk zijn allemaal ingetrokken, terwijl tientallen goudconcessies niet verlengd worden. Belfort heeft sterk het vermoeden dat de NDP hierachter zit en geeft aan dat Abop zich niet zal laten verzwakken door de NDP.

Belfort zegt dat Abop toch niet zal gaan samenwerken met de NDP. Volgens hem is de NDP erop uit de partij te verzwakken door Brunswijk tegen te werken. Hij geeft aan dat Brunswijk de verkiezingscampagne van de partij uit eigen zak betaalt. Door de partij tegen te werken, wil de NDP de partij klein krijgen. Desondanks blijft Abop bij haar besluit. “Wij gaan niet samenwerken. De NDP gaat groot verliezen. Ze zijn al behoorlijk afgezwakt”, zegt Belfort. Hierbij verwees hij naar de jaarafsluiting van de NDP die door heel weinig mensen is bijgewoond.

Volgens Brunswijk is er geen duidelijkheid van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen over de verlenging van zijn goudconcessies. Hij geeft aan dat de regering rancuneus bezig is, omdat hij geen deel meer uitmaakt van de regering. Brunswijk benadrukte in gesprek met Radio Apintie, dat niemand hem klein kan krijgen. “Ik ben Surinamer en weet hoe hard te werken om aan mijn geld te komen”, zegt Brunswijk. Volgens de Abop-voorzitter worden de concessies aan derden verkocht, terwijl hij een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het binnenland. Brunswijk voerde verder aan geen concessies te hebben gehad van Bouterse. Volgens hem heeft hij die gekregen van Venetiaan, zodat hij zijn mensen en het binnenland kon ontwikkelen.

Volgens Belfort laten zij zich niet uit het veld slaan. Er wordt een rechtszaak aangespannen, omdat Brunswijk naar zijn zeggen de verlenging van de concessies op tijd heeft aangevraagd. Volgens Belfort waren er geen gronden om de verlenging af te wijzen. De rechter zal moeten bepalen wat recht is in deze zaak.

door Priscilla Kia