Gebruik van drugssoort Sukru tiki neemt toe

Drugssoort Sukru tiki lijkt bekend te zijn onder de jongeren. Diverse scholen hebben ouders van leerlingen gevraagd om extra alert te zijn. “Laat ze niet met een ieder meedrinken, kwaadwilligen kunnen het gewoon in hun drinken doen met alle gevolgen van dien”, zo luidt een passage uit het bericht naar de ouders toe. De Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname (KPS), heeft inmiddels ook bevestigd dat deze drugssoort bij jongeren populair is geworden. Zij constateert dat deze drug in december 2017 opnieuw haar intrede heeft gedaan. De Narcotica Brigade komt op korte termijn uit met een voorlichtingsvideo waarin de gevolgen van het gebruik van Sukru tiki wordt benadrukt. Zij geeft aan dat er nog enkele kleine zaken aan de video worden afgerond waarna deze aan de samenleving wordt gepresenteerd.

door Johannes Damodar Patak