Santos leidt in Tweede Divisie

De ploeg van Santos is de kerststop in de SVB Tweede Divisie als koploper ingegaan. De Nickeriaanse club mag dan niet in de top van de topscorerslijst staan, maar heeft met 17 doelpunten voor het meest gescoord in de afgelopen zeven speelronden. Theodorus Dors en Xaviero Perk staan met respectievelijk 4 om 5 doelpunten onderaan de topscorerslijst. Santos heeft daarnaast slechts vier treffers tegen, een meer dan nummer 2 Happy Boys. Santos leidt de dans momenteel met 19 punten uit zeven wedstrijden. Happy Boys volgt met 12 punten uit zes duels, gevolgd door ACoconut: ook 12 punten uit eveneens zes wedstrijden.

De Tweede Divisie werd op zaterdag 23 december voortgezet met het inhaalduel tussen Tahiti en Deva Boys. Tahiti won met 4-1. De competitie, die voor enige tijd is stopgezet, wordt op zondag 7 januari hervat met de inhaalwedstrijd tussen ACoconut en Deva Boys en wel om 16:30 uur in het Dr.Ramkhelawan Sportcentrum. Op donderdag 11 januari speelt Deva Boys nog eens een inhaalduel, tegen Happy Boys, om 20:00 uur in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion.

De achtste speelronde vangt aan op zaterdag 20 januari. Dan staan er om 16:30 uur drie wedstrijden op het programma, te weten: Jong Aurora-Kamal Dewaker (NGVB); Happy Boys-Tahiti (Meerzorg) en Santos-Flora (A.Peerkhan Stadion, Nickerie). Zondag 21 januari: 16:30 uur: ACoconut-Slee Jr (Dr. Ramkhelawan Sportcentrum) en Broki-Deva Boys (NGVB).

De stand na 7 speelronden:

1.Santos                             19-7

2.Happy Boys                    12-6

3.ACoconut                       12-6

4.Slee Jr                             10-7

5.Flora                                9-7

6.Broki                               9-7

7.KD                                    8-7

8.Jong Aurora                   8-7

9.Tahiti                               4-7

10.Deva Boys                    0(-3)-5

De topscorers zijn: Milroy Jones (Flora) 12 doelpunten; Moegabe Chaslie (KD) 8; Xaviero Perk (Santos) 5; Delano Vrede (ACoconut), Armando Lugard (Jong Aurora) en Theodorus Dors (Santos) elk 4 doelpunten.