Politiek analist Ramadhin: ‘Abdoel heeft een show weggegeven’

Volgens politiek analist Hardeo Ramadhin, heeft NDP-parlementariër Amzad Abdoel, een geweldige show weggegeven gisteren tijdens de begrotingsbehandeling. Abdoel heeft gisteren vriend en vijand verrast door opvallend kritisch te zijn tegen de regering. Ramadhin geeft aan dat Abdoel een boutist is en het vermogen heeft om overtuigend te praten. Hij verwijst in dit kader naar een bekende uitspraak van Abdoel, waarin hij aangeeft dat er geen devaluatie zal komen, terwijl ons geld aan het ontwaarden was. De politicoloog zegt dat de ware aard van Abdoel tot uiting zal komen wanneer de begroting zal worden goedgekeurd. Hij geeft aan dat de oppositie vrijwel zeker moties zal indienen en dat er daar gekeken zal worden als Abdoel voor de moties zal stemmen.

Ramadhin zelf zegt dat het een show is en dat de moties zoals gewoonlijk verworpen zullen worden. Het leveren van kritiek is volgens hem gedaan om de situatie die wij in het land hebben te sussen.

De politicoloog schetst ook een mogelijke andere invalshoek voor de handelingen van Abdoel,   het kan ook zo kan zijn dat Abdoel tot inkeer is gekomen. Hij geeft aan dat 2425 mensen op Abdoel hebben gestemd bij de laatst gehouden verkiezingen. Het kan zijn dat zijn achterban een bepaalde druk op hem legt. Ramadhin zegt dat Abdoel ook deel is van de samenleving en ook de gevolgen van de financiële situatie ondervindt. Hij verwacht dat Abdoel dit weekend op het matje zal worden geroepen.

Op de vraag als er niet gewerkt wordt aan een scenario om van de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, af te komen, zegt Ramadhin dat Hoefdraad op eigen initiatief elk moment kan opstappen. Hij geeft aan dat Hoefdraad na een tijdje zelf zal opstappen, omdat hij niets te verliezen heeft. Hij voert aan dat Hoefdraad eerst als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) ruim SRD 80.000 verdiende en dat inruilde voor een ministerspost met een salaris van SRD 20.000. De politicoloog constateert dat de man precies weet hoe het spelletje te spelen en anderen beter te maken dan wat ze waren. Het is volgens hem makkelijk om te rommelen in derde wereldlanden.

Ramadhin merkt op dat Abdoel niets te verliezen heeft als hij bij zijn standpunt blijft. Dit, omdat het zijn tweede termijn is als assembleelid. Ramadhin legt uit dat voor leden die twee termijnen hebben gezeten ongeacht hun leeftijd, het pensioen dat zij nooit betaald hebben, direct ingaat. Het pensioen is gelijkgesteld aan 100 procent van het salaris van een onderdirecteur. Voor leden die een termijn hebben gezeten geldt 50 procent van het onderdirecteurssalaris en gaat het pensioen pas na 55 jaar in.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles