Robinhood kan koppositie verstevigen

Robinhood heeft morgen de kans om zijn koppositie in de SVB/Telesur Eerste Divisie competitie te verstevigen. De roodgroene formatie gaat na zes wedstrijden aan kop met 16 punten, terwijl subkoploper Leo Victor eveneens 16 punten heeft, maar dan uit 8 wedstrijden. Robinhood neemt het woensdagavond om 20:00 uur in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion op tegen laag-vlieger SNL. De militaire ploeg is nummer 10 op de voorlopige standenlijst met 6 punten uit zeven duels.

Robinhood nam zondag de leiding in de competitie door Papatam met maar liefst 9-1 terug te wijzen, dit na een ruststand van 4-0. Jelany Djemesi en Ivanildo Rozenblad lieten beiden een hattrick noteren. Mitchell Kisoor vond twee keer het net. Roche Rosebel nam de andere treffer voor zijn rekening. Het doelpunt van Papatam kwam van Hambel Difou.

Leo Victor speelde 0-0 tegen Transvaal, terwijl het duel tussen SNL en West United werd uitgesteld evenals de wedstrijd tussen Botopasi en WBC.

Inter Moengo Tapu klopte Nishan’42 na een ruststand van 2-0 uiteindelijk met 5-0. Romano Holtuin, Saviero Gazon, Romeo Kastiel, Donnegy Fer en Jerrel Wijks vonden het net voor Inter Moengo Tapu.

Voorwaarts wees SV Notch met 3-0 te-rug. De ruststand was 0-0.

Jevgen Sandar, Jual Pengel en Marc Polime scoorden voor Voorwaarts.

Stand:

1.Robinhood                     16-6

2.Leo Victor                      16-8

3.WBC                                15-7

4.SV Notch                        15-7

5.PVV                                  13-7

6.Voorwaarts                   12-8

7.Transvaal                       11-7

8.Inter MT                         8-8

9.Botopasi                         7-6

10.SNL                                6-7

11.West United                3-6

12.Papatam                      3-7

13.Nishan’42                     1-6

De topscorers tot nu toe zijn:

Ivanildo Rozenblad (Robinhood) 6 doelpunten; Gilberto Cronie (Leo Victor); Jelany Djemesie (Robinhood); Regillio Abiting (Transvaal); Shorano Mawie (Voorwaarts) en Kareem Kwassie (Inter MT) elk 4 doelpunten.

Programma: Woensdag 13 december 20:00 uur SNL-Robinhood (Dr.Ir.Franklin Essed Stadion). Zaterdag 16 december: 16:30 uur: Nishan’42-Trans-vaal (Nacionello) en SV Notch-West United (Ronnie Brunswijk Stadion). Zondag 17 december: 16:30 uur Inter Moengo Tapu-Botopasi (Ronnie Brunswijk Stadion); PVV-Papatam (Dr.Ir.Franklin Essed Stadion) en 18:00 uur WBC-Leo Victor (André Kamperveen Stadion).