Valies: ‘Uitspraken Peneux over imeao onacceptabel’

De uitspraken van minister Robert Peneux van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur, zijn volgens Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), onacceptabel. Hij geeft aan dat de minister met zijn uitspraken op een persconferentie totaal voorbijgaat aan het belang van het onderwijs. Valies kan zich niet voorstellen, dat de minister heeft gezegd dat de prestaties van het imeao nul komma nul zijn en dat de docenten bewust geen goed onderwijs verzorgen om meer geld te verdienen. De BvL had de regering tot en met vandaag de tijd gegeven om te reageren op de brief die zij gericht heeft aan de minister.

Indien er geen reactie komt, zou de BvL overgaan tot het verscherpen van de acties. Maar de BvL-voorzitter zegt dat er nu een andere situatie speelt binnen het onderwijs. De BvL is niet te spreken over de uitlatingen van de minister richting imeao, ze gaat zich eerst beraden en komt later deze week uit met hun standpunt. Indien de regering alsnog vandaag reageert op de brief van de bond, zal er na beraad een besluit worden genomen.

Afgelopen donderdag hebben zowel studenten als docenten van de imeao-scholen hun misnoegen kenbaar gemaakt in een brief aan de minister. Zij verzamelden zich voor het gebouw van het ministerie, maar kregen te horen dat de minister in het parlement was. De studenten en docenten hebben zich toen begeven naar het DNA- gebouw, alwaar zij een kopie van de brief hebben aangeboden aan DNA- voorzitter, Jennifer Geerlings- Simons. De minister die erbij stond liep weg voordat de student die aan het woord was, was uitgesproken. Dit heeft voor woede gezorgd bij zowel de studenten als de docenten. Kort daarna belegde de minister een persconferentie waarin hij de kwestie van de imeao-scholen heeft besproken.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles