SVB-topscorer Maawi krijgt geduchte concurrentie

SHorano Maawi, topscorer van de SVB Eerste Divisie heeft geduchte concurrentie gekregen. De balvaardige voetballer van Voorwaarts, die altijd op de juiste plek te vinden is voor het maken van doelpunten, kwam in het laatste duel van zijn ploeg niet tot scoren. Desalniettemin won Voorwaarts het duel gespeeld tegen SNL met 2-1, dankzij goals van Valerio Wee Wee en Jerome Strijder. Deze voetballers hebben zich nu ook gevoegd in de rij van SVB doelpuntenmakers, maar hun aantal is nog niet voldoende om een dreiging te vormen voor de positie van de topscorers op de lijst. Anders is het gesteld met het aantal goals van Regilio Abiting. De watervlugge aanvaller van Transvaal tilde met zijn ene goal in de 5-1 overwinning van Transvaal op WBC, zijn doelpuntentotaal naar 4, evenveel als topscorer Shorano Maawi. Maawi voelt nu ook de hete adem van een andere concurrent in de nek: Gilberto Cronie van Leo Victor. Cronie was in het aantrekkelijk schouwspel van Leo Victor tegen Papatam tweemaal trefzeker en droeg daarmee bij aan de 7-1 zege van zijn ploeg niet alleen. Maar de zeer balvaardige aanvaller prijkt nu ook aan top van de SVB topscorerslijst met evenveel goals als Maawi en Abiting. Vanavond staan de twee balvirtuozen tegenover elkaar, wanneer Transvaal en de Leeuwen de degens kruisen. Abiting heeft met zijn 4 goals tot nu toe 27% bijgedragen in de doelpuntenproductie van Transvaal, dat totaal 15 goals heeft weten te scoren. Ook Cronie blijkt hetzelfde percentage, 27%, op zijn naam te hebben. Maawi daarentegen, heeft met zijn 4 goals een bijdrage van bijkans 40% geleverd aan de doelpuntenproductie van Voorwaarts, dat tot nu toe 10 keer het net van de tegenstander heeft weten te vinden. Voorwaarts staat morgen, zaterdag 9 december, tegenover de landskampioen IMT, die voor eigen publiek speelt en een halt wilt toeroepen aan de reeks verliezen. IMT staat nu op een teleurstellende tiende plaats en Voorwaarts op de zevende positie.

De rangschikking met doelpunten voor en tegen:

 1. Notch 6-15-13-5
 2. Leo Victor 7-15-15-5
 3. WBC 7-15-16-8
 4. Robinhood 5-13-14-7
 5. PVV 7-13-12-9

06 Transvaal         6-10-15-8

 1. Voorwaarts 7-9-10-11
 2. Botopasi 6-7-9-12
 3. SNL 7-6-6-14
 4. Inter MT 7-5-9-12
 5. West United 6-3-4-11
 6. Papatam 6-3-6-24
 7. Nishan 42 5-1-7-9

(DRP)