‘Inhouding salarissen behoort tot het verleden’

Het probleem van de inhoudingen van salarissen, is bij de afgelopen rondes van de begrotingsbehandeling, vaak aan de orde gesteld. Ook bij de vierde ronde werd deze kwestie door diverse parlementariërs aan de kaak gesteld. De leden die deze kwestie aan de orde brachten, hebben de regering om meer duidelijkheid gevraagd vanwege de vele gevolgen van deze inhoudingen. Eén daarvan is dat de werknemers te maken kregen met hoge boete aan rentes volgens de leden van het parlement. De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, heeft gisteren getracht de zaak te verduidelijken. Hij zegt dat het slechts één keer mis is gegaan met betalingen. Volgens hem is dat te wijten aan bureaucratische rompslomp.

De minister van Financiën zegt dat als de banken het ministerie hadden geïnformeerd, het ministerie het probleem in principe eerder had ontdekt. Hij haalde aan dat zelfs voordat het naar de pers ging, het ministerie de zaken al had gecorrigeerd. Hoefdraad benadrukte dat deze kwestie tot het verleden behoort.

Ook gaf de minister aan dat dat deze overmakingen gedaan worden tussen een paar weken van het salaris en het eind van de maand. Hoefdraad zei verder nog, dat als deze inhoudingen voor enige ongerief gezorgd hebben, het ministerie zich daarvoor verontschuldigt. Uiteindelijk zei hij dat het ministerie ervoor zal zorgen dat deze zaken zich niet meer voordoen in de toekomst.

door Richelle Mac-Nack