Scholieren rennen in paniek weg bij steekpartij Abrabroki

Leerlingen van de Fatima- en de nabij gelegen St. Tarciciusschool, renden vanmorgen  paniekerig en geschrokken weg bij het zien van een gewelddadige steekpartij aan de Calcuttastraat in de wijk Abrabroki. Een man die het met een Guyanese vrouw aan de stok kreeg, trok plots een mes tevoorschijn en plantte het lemmet in de rug van de overstekende vrouw, die op het wegdek in elkaar zeeg. De boosdoener zette het daarna op een lopen en verdween volgens ooggetuigen, via de Rozenhoutstraat richting Hernhutterstraat, achterna gezeten door een buurtbewoner. Die kon de onverlaat echter niet te pakken krijgen en keerde onverrichterzake op de plaats van het voorval terug.

Het gebeurde voltrok zich omstreeks 07.30 uur vanmorgen ter hoogte van een kapsalon, gelegen naast Hotel Lesina’s. De scholieren die het voorval zagen gebeuren, stoven schreeuwend en in paniek weg toen de man hun richting opstormde. “Ik zag de twee mensen met elkaar praten toen ik kwam aanrijden. Nadat ik de bocht omsloeg naar de Calcuttastraat zag ik de man voorbijrennen. Ik heb hem bijna aangereden want hij rende dwars voor de auto de straat over. Ik had geen flauw idee van wat er gebeurd was, maar toen ik omkeek, zag ik een vrouw op de weg liggen”, reageerde een autobestuurder van schoolkinderen. Zij kwam aanrijden vanuit de Groenhartstraat, een zijstraat van de Calcuttastraat en zegt leerkrachten, die op het voorval waren afgekomen, meteen ervan op de hoogte te hebben gesteld dat zij een van de leerlingen, huilend en bevend een zijstraat verder had gezien. “De leerkrachten hebben die leerling opgehaald.” Het moet gaan om een leerling van de St. Tarciciusschool.

Omstanders, die diverse keren gebeld hadden naar de politiemeldkamer, klaagden over het lange wegblijven van de politie, die ongeveer tien minuten na het voorval arriveerde op de plek van het gebeurde, waar de vrouw kermend van pijn met het mes in haar rug op de grond lag. Een andere Guyanese vrouw ontfermde zich over het slachtoffer en weerhield die ervan het mes zelf uit haar lichaam te verwijderen, vrezend voor het ergste. Gelukkig arriveerde de ambulance niet lang daarna en kon de vrouw op een brancard worden geplaatst en naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis worden afgevoerd. Leden van het arrestatieteam, het Nationaal Leger en dienstdoende agenten, die door de politiemeldkamer waren gealarmeerd, zijn meteen een zoektocht naar de dader begonnen. Het is nog niet duidelijk wat de reden is voor de steekpartij, maar zeker is dat de nodige psychische begeleiding zal moeten worden gegeven aan de getraumatiseerde leerlingen van de twee scholen, die het voorval hebben zien gebeuren.

(DRP)

More
articles