Suriname International Badminton 2017

Brons en zilver voor Surinaamse spelers

De lokale badmintonspelers hebben tijdens het afgelopen Suriname International Badmintontoernooi 2017 brons en zilver behaald.

In de herendubbel wonnen Irfan Djabar en Mitchel Wongsodikromo brons. In de damesdubbel was er zilver en brons voor de duo’s Carolyne Jameson/Sherifa Jameson en Shemara Lindveld/ Santusha Ramzan.

Het evenement, dat werd gespeeld in de Is-may van Wilgen Sporthal, werd afelopen zaterdag met succes afgerond. Er zijn bijzonder mooie wedstrijden gespeeld tijdens het gehele toernooi met de finalewedstrijden als kroon van het evenement. De bond blikt tevreden terug en zegt dat er is genoten van een stuk topsport in Suriname.

Het herenenkelspel werd gewonnen door Brian Yang (Canada). Hij won in de finale van Osleni Guerrero (Cuba) met 12-21, 21-17 en 21-14. In het damesenkelspel eiste Tahimara Oropza (Cuba) de eindzege op. Zij won in de finale van Fernanda Saponara Rivva (Peru) met 21-19 en 21-8.

De finale van het herendubbelspel was een Jamaicaanse aangelegenheid tus-sen Dennis Coke/Anthony Mcnee en Gareth Henry/Samuel O’Brien Ricketts. Cone en Mcnee wonnen met 8-21, 21-19, 21-18.

De finale van de damesdubbel ging tussen Leefmans/Tjitrodipo en Monyata Riviera/Tamisha Williams (Barbados). De Barbadianen wonnen met 21-17, 21-17.

De gemengddubbel werd gewonnen door Leodannis Martinez/Tahimara Oropeza (Cuba). Zij wonnen van Dennis Coke/ Katherine Wynter (Jamaica) met 21-16 en 21-18.

De uitslagen zijn als volgt: Mannenenkel: 1. Brian Yang (Canada); 2.Osleni Guerrero (Cu-ba); 3/4.Leodannis Martinez (Cuba) en Artur Silva Pomoceno (Brazilië). Vrouwenenkel: 1. Tahimara Oropeza (Cuba); 2.Fernanda Saponara Rivva (Peru); 3/4.Haramara Gaitan (Mexico) en Katherine Wynter (Jamaica). Mannen-dubbel: 1.Dennis Coke/Anthony Mcnee (Jamaica); 2.Gareth Henry/Samuel O’Brien Ricketts (Jamaica); 3/4.Irfan Djabar/Mitchel Wongsodikromo (Suriname) en Osleni Guerrero/Leodannis Martinez (Cuba). Vrouwendubbel: 1.Monyata Riviera/Tamisha Williams (Barbados); 2.Crystal Leefmans/Priscila Tjitro-dipo (Suriname); 3/4.Carolyne Jameson/Sherifa Jameson (Suriname) en Shemara Lindveld/ Santusha Ramzan (Suriname). Gemengddubbel: 1.Leodannis Martinez/Tahimara Oropeza (Cuba); 2.Dennis Coke/Katherine Wynter (Ja-maica); 3/4.Anthony Mcnee/Alana Bailey (Jamaica) en Dakeil Jonathan Thorpe/ Tamisha Williams (Barbados).