Styx verwijst Mengao naar herkansing

Had Mengao vorig seizoen Styx naar de herkansing verwezen, dit seizoen gebeurt het omgekeerde. De regerend landskampioen won gisteravond ook game 2 van de best-of-three serie in de voorronde van de hoofdklasse zaalvoetbalplay-offs en verwees ZV Mengao hiermee naar de herkansing. Vorig seizoen was het Mengao dat de latere kampioen naar de herkansing had verwezen door de serie met 2-1 te winnen. In de finale kwamen de ploegen elkaar weer tegen en pakte Styx uiteindelijk de titel door Mengao met 2-0 te verslaan. Mengao de constante koploper van de algemene ronde heeft door naar de herkansing verwezen te zijn zijn  favorietenrol voor het kampioenschap niet waar kunnen maken. De ploeg zal het in de herkansing opnemen tegen The Lions dat over twee wedstrijden afrekende met ZV Inter Jakin.

Styx had zondag game 1 met 9-8 gewonnen na penalty’s, dit na een 3-3 eindscore na de reglementaire speeltijd. Toen werd er in de verlenging niet gescoord. Gisteren had de wedstrijd ongeveer hetzelfde verloop, tenminste tot de rust. Styx liet het na de spelhervatting niet zover komen dat Mengao net als in het eerste treffen van een achterstand terugkwam.

De titelverdediger ging fel van start en stond binnen vier minuten op 2-0 door twee doelpunten van Toshiro Homoet, beide treffers uit assists van de Braziliaan Davi Da Silva. Een minuut na de twee goal liet zijn landgenoot Marcelo Da Silva bij Mengao de aansluitingstreffer aantekenen: 1-2. Maar het was opnieuw een Braziliaan, deze keer Lucas Cirilo Da Costa, die de marge opnieuw verruimde voor Styx: 3-1. Coach Maikel Peel kan het zich met deze score veroorloven zijn basisspeler op doelman Verbian Walker na eruit te halen. Er werd tot de rust echter niet meer gescoord.

Severio Kanali van Mengao raakte wel de deklat, terwijl teamgenoot Jurmen Vallei na zijn tweede gele kaart met rood de kleedkamer mocht opzoeken.

Een kwartier na de spelhervatting wees arbiter Waldo Debisarun resoluut naar de penaltystip na een overtrading voor het doel van Styx. Mengao-doelman Claidel Kohinor belastte zich met het buitenkansje en maakte er 2-3 van. De ploeg dacht voor de gelijkmaker te gaan, maar Debisarun wees een minuut later opnieuw naar de witte stip, nu ten faveure van Styx. Da Silva joeg het leder keihard achter Kohinor: 4-2. De wedstrijd was hiermee gespeeld. Met nog minder dan vier minuten te spelen strafte Lucas een misser van de ver uitgelopen Kohinor af: 5-2, waarna Germain van Dijk met nog 1 minuut en 50 seconden te gaan voor het derde doelpunt van Mengao aantekende. Aangezien voor beide ploegen intussen de rode vlag was opgegaan, zou na elke overtrading een vrije trap op tien meter volgen. Er restten nog 27 seconden toen Styx zo’n kans kreeg na een overtreding van Kanali op Da Silva. Lucas bepaalde hiermee de eindstand op 6-3.

De eerste wedstrijd in de herkansing is op donderdag 23 november.

In de eerste klasse rekende nummer 4 ZV Palo in twee wedstrijden af met SV Kabel Boyz. ZV Palo won game 2 gisteravond met 5-2. Damon Wormer scoorde drie keer voor de winnende ploeg, die het in de herkansing zal opnemen tegen All Stars. All Stars werd als nummer 2 naar de herkansing verwezen door nummer 1 FCB (de eerste finalist).

In de tweede klasse is de seriestand tussen FCB2 en Styx/MN Car Center 1-1. FCB2, de nummer 2 van de algemene ronde, won game 2 gisteren na verlenging met 10-9.

Ivanildo Rozenblad van Styx/MN Car Center werd met 4 doelpunten de topscorer van de partij. De winnaar van deze serie is de eerste finalist. De verliezer speelt in de herkansing tegen de winnaar van de serie tussen SCSV Barka (nr.3) en Stibula (nr.4). De stand in de-ze serie is 1-1.