Suriname gaat voor prijzen op Darcy Beckles Classic Invitational Barbados

Evenals vorig jaar het geval was gaan de Surinaamse atleten van de Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) voor de topprijzen tijdens de Darcy Beckles Classic Invitational Barbados op zaterdag 11 november aanstaande.

Deze prestigieuze Bodybuilding & Fitness competitie wordt jaarlijks gehouden en is één van de grootste en sterkst bezette amateurwedstrijden in de regio. De deelnemende landen zijn Barbados, Antigua, Trinidad, St. Lucia, Guyana, Guadeloupe en Suriname. Er hebben zich 85 atleten ingeschreven.

Het SBWB-bestuur beijvert zich sinds haar aantreden ervoor onze atleten zoveel als mogelijk in te zetten voor internationale wedstrijden

Suriname deed vorig jaar voor het eerst mee en drukte meteen haar stempel. Zo eindigde 5-voudig Mister Suriname Soepe Koese op de tweede plaats in de Invitational klasse, de zwaarste klasse. Drievoudig Bikini Fitness-kampioen Stefani Tjon a San en Stage of Champions-kampioen 2016 Militia Galimo behaalden de tweede plaats in hun categorie. In de Bodybuilding Open klasse werd Anthony Nekrui derde.

Mr Suriname 2017 Mark Tjon reist vanwege bijzondere omstandigheden niet af.

Suriname reist met 8 atleten af naar Barbados. Delegatieleider is SBWB-bestuurslid Rachida Huijzen. Ook SBWB-bonds-coach Eddy Wilson maakt deel uit van de delegatie.

De deelnemende atleten zijn Galimo, Tjon a San, Suelle Shepperd, Priscila Calor, Nekrui, Archie Orban, Sergio Holwijn en Daes Burgzorg. De delegatie vertrekt op donderdag 9 november. De registratie en meeting met de Chief-judge is op vrijdag 10 november. Op zondag 12 november keren de atleten terug naar Suriname.