CTSS Plus volleybal: SLM lust Staatsolie in finale rematch

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is dit jaar menens om de volleybaltitel van de Staatsolie af te pakken. In een goed gevulde Ismay van Wilgensporthal draafde de vliegmaatschappij maandagavond met een ‘sterrenteam’ het veld op. Was er vorig jaar sprake van een ‘Big One’ in de persoon van Antoine Vliet, dit jaar is er sprake van een ‘Big Two’ met Kevin Sporkslede. Met de aanwezigheid van de twee volleybalinternationals lijkt de hoofdprijs Surinam Airways dit keer niet te zullen ontgaan. Althans dat moet nog bewezen worden.

Het Staatsziekenfonds (SZF) ondervond als eerste team aan den lijve hoe moeilijk het is om tegen dit team te spelen. De nationale carrier maakte de eerste set snel af door de zorgverzekeraar met 25-6 te verslaan.

SZF dat niet over echte volleyballers beschikt, kwam in de tweede set toch beter voor de dag. Het ziekenfonds begon sterk en hield bij een 4-4 score gelijke tred met haar superieure tegenstander. SLM ontwaakte uit haar slaap en toonde haar kracht door naar 18-9 uit te lopen. Vliet en Sporkslede verlieten bij deze score het veld en gaven de reservespelers de gelegenheid om het karwei af te maken. SZF maakte gretig gebruik van deze gelegenheid en haalde op tot 24-17.

Het was echter slechts uitstel van executie, want SLM nam hierna een time-out en maakte de wedstrijd bij de eerstvolgende aanval af; 25-17.

Drievoudig titelverdediger Staatsolie had in tegenstelling tot haar rivaal een sterkere tegenstander in de Energiebedrijven van Suriname (EBS). De olieboorder zegevierde in twee sets, maar moest keihard voor de winst werken.  Staatsolie knokte zich in de eerste set naar een 16-8 voorsprong. EBS vluchtte in een time-out en binnen enkele aanvallen werd de achterstand tot 12-17 ingelopen.

Staatsolie herpakte zich en liep wederom uit naar 22-13 om uiteindelijk de eerste set met 25-19 te winnen. EBS was niet bereid zich makkelijk naar de slachtbank te laten leiden.

Het nutsbedrijf begon dan ook sterk in tweede set door naar 10-5 uit te lopen. Staatsolie tapte uit een ander vaatje en naderde de opponent tot 16-13 om vervolgens een 19-16 voorsprong te nemen. EBS knokte zich terug naar de leiding bij 20-19, maar Staatsolie putte in de beslissende fase uit haar ervaring en zegevierde met 25-22.

Telesur klopt het Korps Politie Suriname (KPS) met 2-0. De geelblauwen hebben dit jaar extra versterking met international Dion Brunings en oud-volleybalster Rowene Breidel.

Telesur won makkelijk de eerste set met 25-9 en pakte het tweede bedrijf met 25-20.

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) wees de Centrale Bank van Suriname (CBvS) ook met 2-0 terug. Wie had gedacht dat de CBvS met in de gelederen international Furgill Ong A Fat de SWM moeiteloos klein zou krijgen, had het glad mis.

SWM won de eerste set met 25-15 en de tweede set met 25-19.

Programma halve finale: (vrijdag 3 november Ismay van Wilgensporthal) 18:00 uur CBvS-EBS; 19:00 uur SWM-Staatsolie; 20:00 uur SZF-KPS en 21:00 uur SLM-Telesur.

Het onderdeel basketbal gaat morgen van start, eveneens in de Ismay van Wilgen Sporthal. Zaalvoetbal start op donderdag 2 november.