Meer over Francisca Wong Loi Sing

De 21-jarige Francisca Wong Loi Sing, die tijdens de laatst gehouden Miss Tropical Beauties Suriname 2017 op de 4e plaats eindigde, gaat in de periode 9 november – 30 november 2017 Suriname vertegenwoordigen in de Miss Asia Pacific International 2017 welke gehouden zal worden in Manila op the Filipijnen. Wong Loi Sing deelde haar ervaringen bij de deelname aan Miss Tropical Beauties Suriname 2017. “Het was heel erg leuk, maar best ook zwaar. Het leuke ervan was dat we elk weekend weer met de dames samen konden zijn. Het was een competitie, maar ondanks dat leefden we als vriendinnen of ook wel zusters met elkaar.

Tijdens het traject moet je veel opofferen, zoals:

  • Mijn werktijden moesten aangepast worden, omdat ik in shiftverband werk;
  • Weekend kan je niet meer wandelen, omdat je zaterdagavond tot laat traint en zondagochtend weer vroeg op training moet zijn.

Wat heb je allemaal geleerd tijdens het traject?

Tijdens het traject heb ik best wel veel kunnen leren. We hadden verschillende trainingen die mij bewuster hebben gemaakt van het leven.

De trainingen die we hadden gevolgd, waren:

  • Inner beauty ( dat houdt in om je innerlijke schoonheid te ontdekken of te beleven. Je reinigt je innerlijk en je kan je uitleven bij deze training).
  • Yoga (dat brengt je tot rust en je kunt je beter concentreren).
  • Voeding (een dieetist vertelde hoe we gezond moeten eten en leven, dit heb ik al van huis uit, omdat mijn vader echt op onze voeding let.
  • Een training van Judith Lochem, die ging over het bereiken van je dromen of ook wel je doelen. Dit heeft me echt gemotiveerd om hard te werken aan je dromen, want je dromen zijn je doelen.
  • De catwalk trainingen, die waren voor mij niet zo moeilijk qua lopen, maar qua expressie moest ik erg wennen. Ik ben gewend aan het lopen, maar om jezelf te verkopen op het podium, daaraan moest ik wennen. Je moet altijd een lach op je gezicht hebben, ook tijdens drukte en spanning.
  • Durven je mening te geven over onderwerpen.

Wat wil je betekenen als miss voor Suriname?

Als miss die Suriname gaat vertegenwoordigen in het buitenland, wil ik voor mijn eigen land een bijdrage leveren aan de natuur en de jongeren.

Ik wil de jeugd bewust maken over hoe hard wij de natuur nodig hebben. Wat de natuur ons allemaal te bieden heeft en dat er geen leven in te denken is zonder de natuur.

De natuur geeft ons wat wij nodig hebben om te leven, zuurstof, voeding en daarom moeten wij die koesteren en er zorgvuldig mee om gaan.

Hoe kijk je naar de competitie in het buitenland?

Ik kijk er heel positief naar. Ik ben er zeker van dat ik een uitstekende beurt zal maken in Manila en door de trainingen die ik nu volg, zeker hoog zal eindigen.  Daarnaast kijk ik uit naar de verschillende dames die ik zal ontmoeten. Ik vind het juist super leuk om ze te ontmoeten en samen het tarject door te brengen. Zo leer je mensen uit verschillende landen kennen, je kan van hun cultuur leren en hun leefwijze.

Wat wil je bereiken en hoe wil je je carrière verder ontwikkelen?

Mijn droom of ook wel mijn doel is om Suriname op een correcte en onvergetelijke positieve manier te vertegenwoordigen op de Filipijnnen. Natuurlijk doe ik ook mijn best om de kroon voor het eerst naar huis te brengen. Ik wil mijn cirkel uitbreiden door contact te behouden met de dames uit de verschillende landen.

Miss zijn is de stap naar grotere carrière mogelijkheden. Ik vind educatie belangrijk en de sleutel tot ontwikkeling, daarom heb ik ook de stap genomen om de lerarenopleinding te volgen aan het IOL. Daarnaast zou ik heel graag ook mijn modellencarrière een boost willen geven. Door mee te doen aan Suriname Fashion Week 2017, heb ik al stappen ondernomen in die richting en hoop door mee te doen aan Miss Asia Pacific International, die stappen internationaal ook te kunnen maken.

Heb jij een algemene boodschap?

Als boodschap wil ik meegeven aan Suriname om onze Surinamers die internationaal onze vlag hoog houden in het buitenland, te ondersteunen en waarderen en ze de push te geven om Suriname waardig uit te dragen. En verder zeg ik ook: ga voor je dromen, want jij bent de enige die ze waar kan maken en kunt laten uitkomen.”

More
articles