Atletiektrainer Mettendaf best geslaagde in Duitsland

Atleten van Tropical Runners samen met trainer Spencer Mettendaf, die onlangs is teruggekeerd van een cursus in Duitsland waar hij best geslaagde werd. (Foto: Tropical Runners)

 

Trainer Spencer Mettendaf van de atletiekvereniging Tropical Runners is van uit Duitsland, waar hij aan de academie voor buitenlandse atletiektrainers in Mainz heeft deelgenomen aan de cursus voor atletiektrainers.
Jaarlijks nemen er 12 atletiektrainers uit verschillende landen van de continenten Afrika, Azië, en Zuid-Amerika deel aan deze cursus.
Suriname heeft voor het eerst deelgenoemen aan deze cursus, én met succes want Mettendaf kwam als best geslaagde uit de bus. Hij behaalde het diploma “Atletiektrainer” en daarmee ook het certificaat van de IAAF Level 2. Verder ontving Mettendaf ook nog een certificaat vanwege het feit dat hij 600 uren Duits heeft gevolgd.
Het was de 39ste cursus die van juni 2016 t/m juli 2017 werd afgewerkt. De cursisten waren verder afkomstig uit: Argentinië, Bolivia, de Dominicaanse Republiek, Cambodja, Mongolië, Thailand, Namibië, Ivoorkust, Kameroen, Uganda en Ethiopië. Mettendaf zal met de opgedane kennis zijn krachten verder geven aan de ontwikkeling van de jeugd van Suriname, in het bijzonder op sportgebied.